Followers

Saturday, October 1, 2011

sedapnya katak puru

Broommm..Broommm by LittleGurl
Assalamualaikum w.b.t


Fuhhhhhh hembus nafas wangi dengan kuat-kuat. heh wangi? puiiiiii \^-^/

Harini penat gila. Tapi even penat pon masih lagi boleh bergelak ketawa riang ria sambil menelan buah langsat sebakul petang tadi. Eh eh sebakul lah sangat kan. -_-". My wedding kan akan berlangsung this october. So terpaksa mengemas, mengecat segala bagai yang patut, memang kerahkan tenaga 100% sampai dah terketaq-ketaq kaki. Hambooiiii kemain letih sesangat padahal? (.___.) 

Eh eh ade orang cakap pasal kawen eh tadi? HAHAHA keje pom belom ade hati nak kawen kan eeeee cepuk kang baru tau ihikhikhikhik ;D Aceli my sis yang nak kawen pon aii belom cukup umor lagi nak kawen. Kan baru 12 tahun. *pang*

Ok dah habes cerita pasal kawen. Cerita lame-lame karang aii pulak tetibe gatal tangan nak pegi kursus nikah cepat-cepat dengan fahrin ahmad haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. ;D hikhikhik *gelak gatal

Dulu masa kecik-kecik aku baru teringat yang aku pernah makan katak puru. Puiiii rasa dia sedap gila! Aku taktau la mane dapat, arwah atok aku tanam ke ape, tapi ingat lagi kalau waktu balek kampung, kompem bleh makan katak puru. Masa kat rumah lama dulu pon jiran aku ade jugak bagi 1 bakul, kemain la telan sorang satu. Errr bukan sorang satu kot, ade la 4/5 sekor sorang hahahaha. Sedap kot! Rasa dia? Perggghhhhhhhhhhh kalau yang manis tu, haiiii memang tak jemulah makan. Tapi kalau dapat yang masam? Telan jugak, tapi lepastu terus tak ambek dah kasi umi habeskan pulak. hakhakhak. kejam.

Korang mesti tak caya kan aku makan katak puru? Ish ish ish


Ni haaaaaa katak puru itu! Errrr betol la kan nama dia 'buah katak puru'. Ke korang panggil dia ape? Aku taktau nape nama dia pelik. Maybe sebab badan dia menggerutu macam ong!ong! terus letak nama dia katak. olololo kesiannya.


Isi dalam dia best! Manis + masam. Bijik tu takleh telan kang tak pasal-pasal nanti masuk ICU  \^_^/

Aaahhh tak kira aku nak jugak panggil buah katak puru hahaha. Yelah sebab time kecik aku memang dah kenal benda alah ni sebagai buah katak puru takkan tiba-tiba nak ubah jadi frog fruit plak. eh eh macam pelik je kan. Petang tadi masa pegi rumah mak sedara tetibe pulak nampak buah ni kat dapur. Tilik lame kemain. lame gila kot tak tengok buah ni. 10 tahun mungkin?

Korang penah makan buah ni tak? Errr tak pon pernah nampak tak? Pernah tengok? Ke kat kampung aku je ade buah ni? Yelah yelah aku kan budak kampung tetttttttttttttttttttt







Ish tak puas hati kalau orang lain tak kenal buah ni. Korang dok planet mane ne? Gggrrrrr







www.tips-fb.com

16 comments:

topo on October 1, 2011 at 9:29 PM said...

kalau kat tempat aku dia panggil buah namnam :)

ILA HonEyBuNNy on October 2, 2011 at 12:38 AM said...

heh? buah katak puru...hehe...

xpernah makan lak...hehehe

Schajar McFlurry on October 2, 2011 at 5:05 AM said...

sayanggg....! ingatkan makan katak puru betol... mati2 tertipuu~
huhuhu~

Kuasai Minda on October 2, 2011 at 5:15 AM said...

Kat kampung KM pun orang panggil buah katak puru...

Mizz ErMa on October 2, 2011 at 8:26 AM said...

hehehe..kt kg sy, buah nie pon dipanggil katak puru jugak..fav satu family..=D

Rose Johari on October 2, 2011 at 6:08 PM said...

Buah katak puru? Betulkah ada buah mcm tuh??? hehehe

Hana Soffelia on October 2, 2011 at 10:15 PM said...

Hana suka gla buah katak puru ni. Masa balik kg, buln pose ari tu, sempatlah makan rojak katak puru after blik terawih. Kat sini susah cari, kat kg banyak je dijual.


Psst, seploh thn eh xmkn katak puru? if mangidam nanti, leh je nk mntk tlg Hana belikan. :-p

NOOR FATIN on October 2, 2011 at 11:00 PM said...

buah apa tu? xpenah kenal pun. saya baru balik dari planet pluto.. ekekek..

LittleGurl on October 13, 2011 at 9:53 AM said...

topo : ayoyo peliknya nama -_-' well nama katak puru pon pelik jugak hahaha

LittleGurl on October 13, 2011 at 9:54 AM said...

Ila honeybunny : rugi,sedap tau! nanti dtg kampung kite makan sama-sama! ;)

LittleGurl on October 13, 2011 at 9:54 AM said...

Schajar Mcflurry : hahahaha! alah sayang, takkan kite nak makan katak betol eeeeeeeuuwwww geli!

LittleGurl on October 13, 2011 at 9:55 AM said...

Kuasai Minda : KM kampung mane?

LittleGurl on October 13, 2011 at 9:55 AM said...

Mizz Erma : sedapkan? ;D

LittleGurl on October 13, 2011 at 9:56 AM said...

Rose Johari : hahaha mesti xpercaya kan? Just believe it! Ade, cuma maybe tempat lain nama dia lain kot. ;)

LittleGurl on October 13, 2011 at 9:57 AM said...

Hana Soffelia : wahh!! kampung hana banyak ke buah ne? nak!nak! kmpung kite susah nak dapat.

LittleGurl on October 13, 2011 at 9:57 AM said...

Noor fatin : itu buah sayang. kite panggil dia buah katak puru, name lain kite taktau. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting