Followers

Saturday, October 29, 2011

Bad cough

Broommm..Broommm by LittleGurl
Assalamualaikum w.b.t

I just came back from KL. Actually dah masuk hari ke empat kat rumah selepas habes majlis konvokesyen yang ke-75 kat UiTM Shah Alam. Yes, i dah jadi graduan sekarang.

Tapi bukan nak story pasal konvokesyen haritu. Still takde mood nak ceghita pasal konvo.

Duduk KL haritu pon tak lama sangat. By Sunday my convocation's day, esokkan teros datang balik return back segala bagai yang terlibat (jubah etc). Terpaksa bayar RM2.00 sebab lewat sehari. Nasib baik kan murah, aku dah risau kot-kot kena RM30 sebab dalam student portal tu aku baca kena bayar RM30. Yes, kalau hari kedua lambat kena bayar RM30. Fuuhhh lega. Lepastu ambek gambar masa ambek sijil atas stage and also gambar yang ambek kat studio pulak. Setel ;)

Honestly masa konvo cuaca panas gila. Serta merta keluar dari dewan makeup automatic hilang. Yeah, muka aku nampak kusam gila masa konvo. T_T Ambek gambar pon terus nak lajulaju sebab takot panas haha!

The next day lepas setel jubah + gambar, it's time to go back home kat Kelantan. Aku dengan umi je pon yang lain tak ikot balek. Aku dah lama plan nak naik KTM Komuter from KL-KB. Finally, nasib baik ade tiket, tu pon dah beli awal-awal sebelom bertolak ke KL lagi. ;)

You know what naik KTM Komuter kena ada tahap kesabaran yang maksimum. Sebab kalau tak cukup 12hours atas keretapi kompen korang takkan sampai kat destinasi. Ok fine just imagine 12hours. Kalau ambek seat duduk rasanya mau kejang otot pinggang. 

The next day sampai rumah i feel not well. Betul. Tiba-tiba rasa pedih-pedih lidah macam ade infection or something wrong. Then my sis tiba-tiba pulak cakap 'hey, ade rasa mulut celupar ke tiba-tiba pedih lidah? haha' cis! Sesuka hati je kan. I kemain bersopan santun tade sibok hal orang cakap macamtu pulak. gggrrrrr

Rasa pedih-pedih lidah tu langsung tak hilang. Untill night dah mula saket tekak. Nak makan pon tak lalu sebab bila telan tekak pedih. Umi paksa pegi klinik. Tapi aku pulak malas sebab konon takde la saket demam ape, then rasa tak teruk. Padahal nak makan pon tak boleh.

Semalam pegi jugak Klinik Perdana selepas kena paksa haha! Lagipun rasa macam tak tahan gila saket pedih-pedih. Hey sape tak tahan bila my pebret drumstick ayam goreng pon tak habes makan sobsob. Sadis gila tengok drumstick akak yang tolong telan sampai habes T_T So sebab risau drumstick habes kena makan kat orang lain (over) so i decided nak pegi jugak jumpa doktor.


 Lozenges Zecuf (saket tekak), Cefadroxil (antibiotik), Paracetamol, Orrepaste (mouth ulcer), Mouthwash

I memang tak takot ubat. Yeah, ubat boleh telan macamtu je tak kisah ubat air atau pil. Member-member aku ramai yang tak makan ubat aku pon taktau nape dorang tak suka. Tadelah terok sangat rasa ubat tu kan hahaha hammmmboiii nak riak.

Dah dapat ubat tu apelagi teros telan yang mana doktor suruh. Tetibe tekak rasa macam eeuwwwwwwwww dah loya. Maybe sebab banyak sangat makan. Tu lah kemain nak riak ubat best la hape kahkahkah. 

Habes makan ubat mengadap laptop sekejap tetibe rasa loya lagi. Cis. Orang lain dah masuk bilik tido aku je duduk luar jadi musang. Takleh nak tido sebab tekak pedih. Dah rasa loya terus pegi kat sinki BUWWWWWEEEKKKKKKKKKKKKK habes terkeluar bubur nasi sedap hingga menjilat jari. Adelah dalam 5 kali dok termuntah sampai dah lembik satu badan. Dem. Saket tekak terhebak dalam hidup.

Yes, i thought just pedih-pedih tekak biasa but i get wrong. Terpaksalah habeskan ubat. Inilah orang kata dugaan. Bezanya dugaan kecik & besar.

now i only can drink this. no more food T_T

Hmmmm, next week dah raya. Hopefully tekak makin baik. Rugilah kalau tak rasa nikmat daging korban nanti hahaha!










www.tips-fb.com

2 comments:

AdaNaz87 on October 31, 2011 at 2:50 PM said...

get well soon! ((;

LittleGurl on November 1, 2011 at 2:39 PM said...

tq naz! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting