Followers

Saturday, December 31, 2011

Hello 2012 ;))

Broommm..Broommm by LittleGurl 3 comments
Assalamualaikum w.b.t

Semua orang kat facebook sibuk dok post pasal new year bukan? Aku pon sama jugak, tapi bukan harini, tapi hari semalam, kira advance la sikit hehe. Bytheway, aku malas nak berazam bermacam-macam pom start esok, means tahun 2012. Sebab rasanya azam tiap-tiap tahun macam sama haha. Azam tu terlalu banyak kot sampai aku pon dah lupa eh azam aku ape? LOL

Ape ape pon, i still have my own vision ;)) Secara tak langsung vision itu juga bermaksud azam kan. Tipu kalau hidup setiap orang takde azam. Azam nak beli baju baru, azam nak beli iphone4 (pheeuwwww), azam nak beli estima (je?), azam nak ipad (oh i want i want). Mesti ada kan berazam macam-macam kot. Azam ni pada aku kena berangan lepastu campur banyak dengan usaha. Tak perlulah berangan mat jenin sajo, penat tahu. Berangan tak kesudah tapi habuk pon tadak. Aku penah jadi macamtu kot T.T 

Kalau ikotkan aku nak list kan azam baru macam tak muat sehelai kertas A4 hihihihi. Banyaklah nak catat satu-satu. Bikin malu jugak kalau nak show off sebab rasanya macam tak perlu bagitau sape-sape kot. Kang anganku musnah belaka, sape nak tanggung? i jugak tau. Jadi baiklah kita deam-deam sajo bab azam ni. Yang pasti kena seiring dengan usaha dan sentiasa berdoa kepada Yang Maha Esa tak putus-putus. 

Tapi jangan lupa Tahun Baru Islam 1433H kita dah sambut haritu kan? Jangan bila dah muncul 2012, kita dah lupa terus. Tak salah nak sambut, tapi tak perlu la nak bersuka ria. Mari kita sama-sama doakan yang terbaik dalam hidup kita sempena menyambut tahun baru ;))




Happy New Year to all of you. I love you readers ;)





www.tips-fb.com

Thursday, December 29, 2011

5 do, 5 don't : Relationship

Broommm..Broommm by LittleGurl 8 comments
Assalamualaikum w.b.t

DO and DON'T?


Jujur
Nama pula relationship iaitu bermaksud hubungan. Bukan puppy love yang berhubungan sekejap lepastu dah jumpa orang lain berhubungan pulak dengan orang lain. Tu bukan relationship itu namanya friendship saja, suka suka cari kawan dalam hati tak tertawan pon. Jelas dalam hubungan perlukan kejujuran. Ini serius. Lelaki perempuan aku rasa benda paling penting inilah jujur. Jujur ni banyak pula terbahagi samada jujur masa bercakap, masa bercerita atau ape-ape jelah.

Kalau in relationship (bercinta sebelum/selepas kahwin) pon dah menipu means kau memang mencari nahas. Kena ingat, setiap perbuatan menganiayai hati ni akan dapat pembalasan setimpal beza lambat cepat je. Cuba cek, pasangan korang tuh mesti sikit-sikit nak teka itu ini kan. Kadang ada pulak terkena batang hidung sendiri haha. Konon nak tipulah 'baby baby abang nak pi solat jumaat ni' padahal duduk ternganga tido terbongkang depan tivi. Sedihnya kena tipu. Bukan dengan baby je abang tipu, dengan Dia lebih lagi T.T
Jujurlah dengan pasangan, InsyaAllah korang akan bahagia. Pegi mana-mana pon tak yah nak pikir ape-ape, sebab jujur jadi benda utama ;)

Bertanggungjawab
Whoaaaaaaaaaa beg isteri pon suami pegang bagusnya. Ihikhikhik. Bertanggungjawab betol kan? Bagi aku bertanggungjawab takdelah sampai 24hours pegi mana-mana isteri mintak suami pegang handbag pon dah jadi tanggungjawab suami pulak. -_-'.
Maksud bertanggungjawab disini, kena ada sikap seorang pemimpin. Sweetkan kalau seseorang tu mengambil berat, selalu tanya khabar bukannya time nak baru nak cari. Oh itu bukan bertanggungjawab tu namanya pentingkan diri. Kadang-kadang aku heran jugak ada orang yang dah ada pasangan, tapi hanya contact sekali seminggu eh boleh eh macamtu? Bagi aku kalau lelaki pon tak tahan jugak rindu apatah lagi perempuan. Sikap bertanggungjawab ni sebenarnya takyah nak tunggu lepas kahwin baru nak belajar, kena belajar perlahan-lahan. Kena ingat, sikap ni bukan senang nak ubah-ubah. Even lepas kahwin tak tentu lagi korang boleh terus belajar bertanggungjawab betul-betul. Bertanggungjawab pon melibatkan banyak aspek, hal agama (solat, mengaji ye), hal rumah tangga (basuh pinggan mangkuk, baju berbakul-bakul pon tanggungjawab besar jugak tau?) caring, romantis (eh romantis tu bertanggungjawab ek haha!). Jauhi sikap pentingkan diri, nampak sangat korang suka lebihkan diri sendiri, sedangkan orang sekeliling, buat dek je. "Ada aku kesah?" Taknak tau macamtu.


Ye, ilmu tak kan habes sampai bila-bila, tapi tak salah kan kalau belajar dari peringkat awal? ;)

Jadi diri sendiri
Jangan hipokrit. Jadilah diri sendiri like you did before and after ;) Tak perlulah nak berlakon jadi the best actor pon kan, sebab believe me, lame-lame perangai or sikap sebenar korang akan terserlah jugak. Dulu mula-mula kenal, kemain nak control ayu makan big mac pon bukak mulut kecik je hahaha tapi dah masuk bertahun-tahun, haiyaaaaaaa sekali ngap terus habes burger sebijik! LOL
Kalau korang nak tau, bila korang betul-betul berada disisi orang yang betul (means jodoh, perhaps), korang tak kan teragak-agak nak buat ape-ape pon. Keluar dating naik kereta kaki terus bersila dekat kerusi (yes, macam aku kot). Nampak macam kurang ajar sikit ish ish tapi automatically benda common yang kita buat, bila bersama orang yang kita betul sayang akan jadi macamtu jugaklah ;) Takde rasa kebas kaki pon sebab kita duduk dalam keadaan selesa and tak control langsung ;) And masa makan pon tadelah nak control ayu kemain, padahal duduk rumah makan ulam pucuk paku nasi tambah 2 pinggan (aku lettewwww) hahaha! 

Rajin
Rajin disini bermaksud korang kena gatal tangan la sikit. Haip jangan nak bayang lebih-lebih pula ye adik-adik. Rajin bermaksud rajin usahakan sesuatu untuk menghargai pasangan ;) Sebagai contoh rajinlah sikit buat surprise ape-ape untuk pasangan. Well, aku rasa kalau kaum adam pon dapat card comel dari isteri/awek pon kompem senyum kambing sampai ke telinga kot. Yes, tak express feeling, tapi dalam hati hanya Tuhan yang tau kan kan. Happy tak terkata ;) Apatah lagi kalau kaum hawa, ehm ehm kalau birthday or anniversarry kena rajinlah buat kejutan sikit biar pasangan kita rasa dihargai. Jangan pulak bila dah memiliki, beranggapan benda-benda camtu tak penting terus malas nak usaha ape-ape dah. Biarkan kejutan tu hanya benda biasa, tapi sampai bila-bila dia akan ingat.
Ok start from today, korang kena catat setiap tarikh istimewa itu, macam birthday and anniversarry ;) Treat your love just like you treat your parent & sibling ;D

Romantik
Ramai yang cakap tak seronok dalam hubungan kalau takde gaduh gaduh. Memang betul pon. 100% agree. Sebenarnya bila kita mengalami sebarang pertelingkahan (errr selain kes-kes pukul, bunuh wuu wuu), akan mengeratkan lagi hubungan. Sebab dah terang lagi bersuluh korang gaduh mesti ada sebab tertentu bukan? Kes cemburu sebab kawan-kawan dok komen dekat facebook, kes dok membebel 24hours (eh? haha), kes busy sepanjang tahun ( T.T ) dan lain-lain. Semua sebab dan akibat bergantung kepada kesalahan dan setiap kesalahan akan diadili. Setiap kesalahan/kesilapan tersebut yang menunjukkan kelemahan pasangan. Means that, bila dah gaduh bolehlah tau si ponan ni tak suka ape, si ponan tu tak suka ape.

Dan untuk mengelakkan pergaduhan menjadi perang bersegi-segi, jadikan hubungan kalian hubungan yang romantik di dunia. Kalau sorang merajuk, sorang kena la pujuk. Tak reti pon buat-buatla macam reti. Kalau sorang membebel, sorang lagi senyum ajelah, buat macam paham oooooooooooo macamtu ye sayang oooo macamtu. Kalau sorang tu marah-marah, sorang lagi kena lah cuba buat lawak sikit sayangggggg taik cicak dalam mulut gulppp! T.T

Allah s.w.t dah ciptakan pasangan kita tak sama dengan kita. Mesti ada pro dan kontra. You suka ini, i tak suka itu. You suka marah, i suka nanges whoaaaaaaaa. Kadang mesti rasa macam ish asyik merajuk je dia ni, ish asyik bebel tak kesudah, ish asyik marah-marah je T.T. Cuba kalau dalam seminggu takde dengar pon dia merajuk, bebel-bebel, marah-marah, mesti rasa lainkan?

Eh eh, awak da berubah ke? lame tak tengok awak merajuk. merajuk la. pehlisssss T.T *LOL 

pulak dah! -_-'

Itu sebab "ketidaksempurnaan itu kebahagiaan bagi kita (my hero, 2011)"





Kita tak sempurna kan? Tapi kita kena cuba buat terbaik. Kekurangan itulah membuatkan kita menjadi lebih sayang dan perbezaan itulah membuatkan seseorang itu adalah istimewa dalam hidup kita. ;) Buat yang terbaik kepada pasangan, InsyaAllah kita akan peroleh kebahagiaan yang abadi.















www.tips-fb.com

Saturday, December 24, 2011

i am gay? pffffffttt

Broommm..Broommm by LittleGurl 4 comments
Assalamualaikum w.b.t

Sedih aaaa camni korang kata aku gay? Ish ish memang takleh terima kenyataan betol. Kalau ia pun nak kata aku gay, cuba la check betol-betol. Kalau blog kaum adam boleh pulak kan nak kata gay, ini pulak blog wanita melayu terakhir neh boleh pulak kata camtu ish ish ish memang tak patut.



Tak percaya? Tengok neh!





Ape kaitan dengan blog suci murni ni pulak dengan gay?





Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nak majuk tigaratusenampuluhsembilanhari aaaa camni T.T









www.tips-fb.com

Friday, December 23, 2011

Ayam masak halia + kacang buncis tumis

Broommm..Broommm by LittleGurl 2 comments
Assalamualaikum w.b.t

Baru je sejam yang lepas dok godek-godek resipi dalam blog ;) Seghonok tengok menu macam-macam. Yang paling tertarik bile tengok apam polkadot itu ohhhhh comel gila! Nanti nak cari bahan then buat sendiri ;D teeeheeeeeeeeee kalau jadi nanti aku buat contest giveaway kasi korang apam polkadot comel itu. mau? hakhakhakhakhak

Masa aku tengah dok skodeng bermacam-macam menu, tetibe perut comel berdongdang sayang pulak ish ish. Ne gara-gara hanya makan nasi goyeng tengahari tadi. Amboihhh kau perut dah la comel, demand lebih pulak kan mentang nasi goyeng tade lauk pauk yang lazat berkrim grrrrrrr. 

Supaya dapat mengembirakan hati perut comel ini, aku pon menggedik jugak buat makanan untuk dia. Karang berdongdang sayang lagi kuat kang naya ceq. 

Ayam masak halia (resipi asal SINI)
Bahan-bahan :
1 mangkuk kecil isi ayam (dipotong kecil)
2 batang kacang panjang (dihiris) - nak lebih pun boleh
1 inci halia (dihiris) 
1/2 labu bawang besar (dihiris)
1 ulas bwg putih + 1/2 labu bawang besar (dikisar/ditumbuk)
2 sudu sos tiram 
 1/4 sudu kecil garam halus
 1/2 sudu kecil gula
1 sudu kecil minyak untuk menumis


Cara-cara : 
1)      Panaskan minyak dan tumis bawang besar dan bawang putih yang telah dikisar beserta halia sehingga wangi.
2)     Masukkan ayam dan kacau. Masukkan sos tiram dan sedikit air dan kacau lagi sehingga ayam masak.
3)      Tutup kuali untuk ayam lembut (jika perlu)
4)      Masukkan kacang dan bawang besar yang dihirs ke dalam kuali.
5)      Masukkan garam dan gula.
6)      Masukkan air sedikit (jika perlu, nak berkuah sikit kan)
7)      Kacau kacau kacau dah siap boleh hidang dan makan. Bismillah…..

Kacang buncis tumis (resepi asal SINI)
Bahan-bahan : 
Kacang buncis (ikut suka banyak mana pun)
8 ekor udang dibuang kulit, dibasuh bersih, dan ditoskan
½ biji bawang besar dihiris
5 ulas bawang putih dikisar
1 biji bawang merah dihiris
1 biji cili merah dihiris (buh cili hijau pun ok gak)
I sudu besar sos tiram
Gula dan garam secukup rasa
¼  cawan air

Cara-cara :
1)     Kacang buncis dicuci dan dihiris menyerong. Udang dibersihkan, dibuang kulit, ditoskan dan perap bersama gula dan garam. Biarkan sekejap.
2)     Panaskan minyak, tumiskan bawang merah dan bawang putih sehingga harum. Masukkan sos tiram dan kacau.
3)     Masukkan udang dan air. Kacau lagi sehingga udang masak (bertukar warna).
4)     Masukkan kacang buncis dan cili merah, besarkan api. Gaul sehingga rata. Masukkan garam dan gula secukup rasa. Akhir sekali, cuba rasa kalau teragak-agak hehehe then dah boleh hidang panas-panas ;)





Alhamdulillah umi gua makan dengan lajunya siap tambah nasi teeeeeheeeeeeeeeee ;D 




Pergi terjah Mat Gebu untuk dapat banyak resepi lazat sodap sekarang! Selamat mencuba ;)









www.tips-fb.com

have a nice weekend ;)

Broommm..Broommm by LittleGurl 4 comments
Assalamualaikum w.b.t


Hello si kacaks and si cantiks ;)

What a lovely day today isn't it? Aku tak sabar-sabar nak tunggu on 'that day' whoaaaaaaaaaa something will happen eeheeeee. Ok stop. Benda ni adalah rahsia huahuahua! rahsia pon sebok nak cite jugak kan dush!

Eventhough lately hidup aku macam TERtekan sikit (eceh) but i still go through my life with a wonderful moments ;) Oh well, aku kan jenis malas nak kisah ape-ape problems, ehm padahal tiap-tiap malam melayan lagu ombak rindu haha! Alah, pompuan normal macamni biasalah kan sekejap nak emo sekejap boleh pulak nak happy go lucky teeeheeeee 

Bytheway, last month result UPSR dah keluar. And you guess what, memang betol orang cakap setiap doa budak-budak sentiasa termakbul. Sebab anak sedara aku, Athirah dapat 5A then dia pernah suggest nak mintak sambung belajar dekat Kelantan. Phewwwwwww memang majoriti anak-anak sedara aku nak sambung belajar dekat Kelantan teeeheee. Yelah, sebab atok, nenek mak-mak sedara pon duduk sini kan mestilah semangat sikit nak sambung sini jugak ;D

2 days ago masa aku ade class driving, along aku called bagitau yang Athirah dapat SMKA Naim Lilbanat dekat Kelantan waahhh wahhh wahhh!!! Aku pulak gembira rasa nak terloncat sana sini hikhikhikhik. Alhamdulillah finally ;) Memang doa tu termakbul. So nanti boleh la along and family selalu balek kelantan kan kan ^.^ Bestnye!

By mid year nanti baru result MARA akan keluar. Kalau lah anak sedara aku dapat MARA Jeli, ehm ehm senang lah sikit aku nak brief ape-ape sebab tu my ex-school time form 4/5 dulu ;) Whoaaaaaaa tiba-tiba rindu gila zaman sekolah, serius! T.T

Oh nanti by january pula InsyaAllah aku da dapat lesen, itupun kalau lepas test jpj tu wuuu wuuu cuak gila! Parking and bukit tu i need more practices grrrrrr!! Asyik terlepas clac lepastu mati. Hmmmm memang normal eh kalau mula-mula belajar jadi macamtu? sedeyy aaa camni T.T

Ok guysssss have a nice day okay! ;)

Sorry nanti aku dah ade masa betul-betul lapang, aku start blogwalking and terjah korang eaaa. Sekarang ni sibuk sikit, biasalah dah jadi suri rumah haha. I loikeee ;)




Have a nice holiday for Christmas sooner ;)





www.tips-fb.com

Tuesday, December 20, 2011

it's 19122011! happy birthday to you

Broommm..Broommm by LittleGurl 14 comments
Assalamualaikum w.b.t

Ini adalah hari kejadian ;D bergegas ke bandar untuk mencari sesuap nasi. eh bukan bukan untuk mencari seketol hadiah untuk budak tu. budak? *pang* ehm ehm hari kejadian baru nak pegi cari hadiah hahaha


Ehm ehm

Awak.

Ini untuk awak.

Awak, terima kasih sebab selalu ada dekat dengan saya, sebab waktu awak ada, sedih saya mesti hilang ;)
Awak, terima kasih sebab selalu kutuk-kutuk saya, sebab bila awak kutuk saya jadi lagi kuat ;)
Awak, terima kasih sebab selalu nasihat saya, sebab nasihat awak tu selalu saya ingat ;)
Awak, terima kasih sebab selalu tegur saya, sebab bila awak tegur barulah saya tau ohh saya silap rupanya ;)
Awak, terima kasih sebab selalu paksa nangis depan awak, sebab bila saya nangis saya rasa dah hilang beban tu ;)
Awak, terima kasih sebab sentiasa bagi sokongan dekat saya, sokongan awak buat saya rasa meronta-ronta nak terus berjaya ;)
Awak, terima kasih sebab selalu bagi duit dekat saya, sebab setiap apa yang saya pakai makan dari duit awak adalah satu keberkatan ;)
Awak, terima kasih sebab restu bila saya cakap saya dah ade boyfriend ( hihihihi ), sebab bila awak restu saya rasa dunia saya berwarna warni macam pelangi ;)
Awak, terima kasih sebab selalu melayan karenah saya, sebab awak pun tau saya selalu jugak layan karenah awak ;)
Awak, terima kasih sebab selalu bawak saya jalan-jalan, sebab awaklah saya dah tak sesat ;)
Awak, terima kasih sebab selalu marah saya bangun lambat, sebab bila awak marah baru saya sedar satu masa nanti sayakan nak jadi isteri dan ibu yang baik ;)
Awak, terima kasih sebab sayangkan saya, sebab saya tau AWAK KAN KAKAK ;)


I love you more and more. Happy birthday sister !!






Nota kaki : 
kepala dan tangan wajib diberikan seni lukisan terhebak. eh tiba tiba tangan macam takde errrr -_-'







www.tips-fb.com

Saturday, December 17, 2011

Ombak Rindu T.T

Broommm..Broommm by LittleGurl 9 comments
Assalamualaikum w.b.t

I really love this awesome song and lyric ;)

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku
Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya 'tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa cinta agung 
Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku
Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti
Tuhan tolong lembutkan hati dia
untuk terimaku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia disisiku




i keep crying all over again while listening to this song. what's wrong with me grrrrr






tak suka aaa wujud perasaan sedih camni. gua dah tak cool.








www.tips-fb.com

Friday, December 16, 2011

Bergotong royong makang sugha

Broommm..Broommm by LittleGurl 6 comments
Assalamualaikum w.b.t

Hai semua! ;) Selamat Hari Ibu segala hari untuk harini. How's your day today? Mesti seghonok kan? Oh just make it fun babeh! ;) Even mood aku bukan mood fun sangat pon harini hahaha sebab jiwa & lara tengah bergaduh ish ish lepastu jiwa dok kata lara manja asyik nak melara je kan lepastu lara dok kata jiwa tu kaki jiwang haaa tu sebab aku rasa tak stabil sikit harini. But don't worrylah babeh, abaikan si jiwa & lara tu kite just enjoy our day! ;))

Psstttt aku tak penah seumur hidop tengok orang buat bubur as-syura. Ceh panggil bubur as-syura tu. Padahal kat kampung aku panggil sugha je haha. Senang nak sebut, senang nak ingat teeeheeeee. Aku sebut sugha je ea korang tak kesah kan? Ok thanks ;)

2 hari lepas umi aku dapat jemputan untuk join program memasak bubur as-syura ni. Umi dah offer aku suruh ikut dia join lagipun program ni program rukun tetangga sebab umi aku ajk kat kampung ni. Aku 2 3 kali jugak pikir nak pi ke tak hahahahahaha. Kemain siap pikir tu cis. Nampak sangat aku ni malas tahap ape entah. Padahal duduk rumah melagha buat benda tak pekdah. So aku buat keputusan nak ikut umi harini, lagipun aku tak pernah langsung tengok proses macam mana sugha dibuat eeeheeee. Aku kan tengah mengumpul ilmu masakan untuk bakal suami tercinta kahkahkahkah. Bagos tak bagos tak? Pehlissss semua cakap aku bagos! ^^


 Pukul 8.30 pagi dah terpacak kat rumah salah sorang ajk. Memandangkan rumah dia ada kawasan luas lepastu ade pulak tempat parking lepastu bahan-bahan nak buat sugha semua dah ade rumah dia, memang sesuai sangat program ni buat kat situ. Alhamdulillah cuaca sungguh baik ehmm ehmm bukanlah baik sangat pun tapi bersyukurlah sebab tade ribut. Hujan tetap ada. Memang dah musim kan wuuu wuuu.


Disebabkan niat aku baik harini, korang bayangkan aku tak mengalami sebarang kesakitan dibahagian pinggang atau belakang disebabkan terbongkok mengupas bawang, daging, apatah lagi dibahagian perut. Dibahagian perut tu aku memang dah agak dah sebab dah sarapan pagi kat rumah dengan nasi lemak yang berlemak. Biasanya waktu makan tengahari aku jam 12 tengahari hingga 2 petang je. Kalau makan selepas waktu tersebut alamatnya berkeronconglah dan sakitlah perut gua minta diisi walaupun sesuap nasi. Ceh. Nasi je beb, benda lain takleh masuk wakakakaka. Memang kampung betullah gua. Tapi tadi hidangan untuk PEMBUAT sugha waktu tengahari adalah laksa. Laksa pon aku makan dalam 10 sudu. Eh banyakkkk tu. Tapi laksa beb, perut aku mana bleh masuk laksa waktu tengahari. Tapi gumbira sungguh hati sebab tadi perut dah boleh menerima laksa dengan jayanya tanpa halangan. Yehhuuuuuu!!!


Inilah sebahagian ajk yang join! Dorang sangat sporting memang hingaq betoi la suasana. Memang tak rugi aku ikut kan dari dok ternganga sorang-sorang kat rumah dan melayan jiwa & lara tuuuuuuu. 

Pagi tadi memang kalut kot sebab bayangkan nak carik-carik daging 30kg pon tadi, nak kupas bawang berbakul-bakul pon tadi, nak goreng kelapa pon tadi, nak rendam kacang pon tadi, nak blander itu ini semua tadi. Fuhhh memang tak menang tangan betol. Sampai ada sorang pakcik tu kata nampaknya sugha kita siap subuh esok hahaha wah wah wahhhhh pakcik buat saya kecut perut tau T.T

Tapi Alhamdulillah setelah berpenat lelah walaupun tukang masak, tukang pengacau dan mengacau (pon ade?) tak ramai pon, finally berjaya jugak masak bubur as-syura sedap hingga menjilat jiwa & lara huahuahuahuahuahua!!!!
Ini umi gua tengah beristirehat sambil berkata no komen no komen kihkihkih!





Kadang seghonok jugak join program macamni. Lebih-lebih lagi kalau ada pangkat makcik-pakcik macam tadi teeeeeheeeeee. Bising kemain, bergurau senda mengalahkan orang muda. Sporting sangat! Errrr boleh la belajar sikit-sikit macam mana nak bercakap dengan orang lebih tua ni ehmm ehmmm. Practices make perfect huahuahua!



Psstttt orang asyik dok tanya aku bila nak kawen ni camne? T.T







www.tips-fb.com

Thursday, December 15, 2011

2# Wordless Wednesday

Broommm..Broommm by LittleGurl 20 comments
Assalamualaikum w.b.t


blogging or eating? ;P




What is wordless wednesday ?





www.tips-fb.com

Wednesday, December 14, 2011

i got 500!

Broommm..Broommm by LittleGurl 6 comments
Assalamualaikum w.b.t

As a blogger, readers and followers is the main thing in my life. Errrr i mean when i'm blogging la kan ;) Because sebab merekalah i tetap teguh duduk lagha depan laptop mengadap blog sehari hari hahahaha. Thanks a lot peoples si kacak and si cantik! You are awesome, SERIUS!

Sorry peoples sometimes maybe you guys think that i was so boring. Ish ish. Boringnya dia ni asyik cerita pasal diri sendiri kan apehal. Hmmm, well it's my blog and it just like my own diary ;) Rasanya majoriti blogger macamtu kot kan teeeheeeeee. Meh sape-sape yang sama kepala dengan aku bak sini kita sep sep! ;D

Bytheway, Alhamdulillah my followers dah cecah angka 500! Wow tak sangka betul padahal blog aku blog saja-saja kot. Eh ada eh blog saja-saja teeeeheeeee. 



Thank you Nurul Iman Rosman sebab sudi singgah blog kitewwwww. Sukenyewwww kiteww awak datang!!!! ;) Sudilah ambek badge buruk kat atas ni and paste into your sidebar ;) Penat tau kite buat sendiri benda ni ngehngehngehngeh ^^




Tunggu i keje, nanti baru nak try buat giveaway or contest!!! Just wait peoplesss. ;) 
Bila tah nak keje ni ish ish.









www.tips-fb.com

Tuesday, December 13, 2011

how to increase your confident level?

Broommm..Broommm by LittleGurl 11 comments
Assalamualaikum w.b.t




Hello! How's your life? Mine was awesome everyday! ;) Alhamdulillah. I just came back from town with mom ;) I tade beli apepom just bought remover make up. Ish ish jangan ingat i make up terlebih pulak. Pakai compact powder pon perlu remover tau. It's good for your skin girls ;) Padahal skin aku kering kot hahaha

Pernah tak kawan mak ayah korang penah cakap camni 

'olohhhh comel lote anok demo ni. hok ore doh ko?' (olololo cantiknya anak kamu. dah berpunya ke?)
'comel la anok demo supo demo zame mudo mudo' (cantiknya anak kamu macam kamu zaman muda dulu)

ehm ehm

Mesti pernah kan? Apa perasaan korang? Euwwww rasa nak terbang tinggi-tinggi macam awan dania ;) kembang kuncup hidung macam fahrin ahmad tu. selalu bangga sebab kawan mak dia pon suka puji kata dia hensem. fine. fine.

Sebenarnya, ayat-ayat positif tu walaupun sengaja atau tak sengaja kita menerima pujian, sebenarnya benda tu dah menambahkan tahap keyakinan dalam diri tahu?

Aku ada sedikit tips macam mana nak tambahkan keyakinan dalam diri ;) Ini melalu pengalaman je, even aku tak bagos pon tahap confident level but tak salah kan kalau nak berkongsi? Sebab ini semua atas permintaan a few peoples pangkat adik-adik, yang baru habes upsr, pmr, and spm ;)

1) Introduce yourself 

Ramai yang taktau sebenarnya bila kita mula introduce diri sendiri kat orang yang kita tak kenal, sebenarnya tu salah satu meningkatkan keyakinan dalam diri. Perkenalkan diri bukan bermakna kau dok ceghita hal keluarga sampai nenek moyang pon nak gtau jugak (first meet). Maksud disini, kalau berada dalam sesebuah kumpulan, macam modul atau apa-apa program, apa salahnya kita yang mulakan salam perkenalan, ye dak? ;) 

'hai, saya salima gomjez. awak?'

Kakak (omaigod i dah jadi kakak phewwww) rasa mesti semua akan cakap 'eh baiknya dia ni' betul tak? eeeeeheeeeee

2) Berkomunikasi

Ok ini adalah sangat penting. Cuba generate banyak idea untuk berborak dengan kawan-kawan baru atau lama. Dan perlu tahu, setiap orang mempunyai cara yang berlainan. Sebagai contoh, jangan nak bercakap terlalu terus terang.

'eh kau ni dah la buruk, teruk pulak tu'

Agak-agak la kan. Mungkin ada sesetengah orang boleh terima gurauan (ke?) macamtu, tapi tak semua. Kalau sejuta orang tu, maybe sorang je yang ade. Cuba berkomunikasi dengan cara yang baik. Nak tegur bergurau ada caranya yang berbeza ;) Bagus jugak kalau kita berkomunikasi dengan ramai orang, secara tak langsung, kita boleh nilai yang mana baik dan buruk. 

3) Rajin bertanya 

Malu bertanya sesat jalan. Pernah dengar kan? Memang tepat. Orang yang berlagak pandai je yang takde perasaan nak bertanya sesuatu. Padahal dalam kepala banyak betol tanda (?) kan. Apa kata kita ubah cara kita. Tanyalah sebanyak mana yang boleh, walaupun soalan tu padahal orang lain dah tau jawapan tapi kita masih tak paham atau taktau jawapannya. Who's care right? Asalkan kita bertanya then dapat jawapan yang kita nak, it is a good thing for us ;)

4) Berani 

Bila adanya berani mestilah yakin pon ikot sekali kan? ;) Berani menyahut cabaran, berani bertanya, berani melakukan aktiviti lasak, berani memberi dan menerima pendapat, berani menghadapi dugaan besar/kecil, beranilah dalam apepom asalkan semuanya positif. jangan dok tunjuk berani sangat nak terjun bangunan, haaaa try try kalau rasa nak hidup singkat teeeheeeee. Bila kita berani buat sesuatu, dan yakin pon turut serta, hasilnya kita akan berjaya mencapai ape yang kita nak. Kalau berani je tapi yakin takdak, itu bukan berani tuh, itu perahsan berani je ekeekkeeke!

5) Jangan berputus asa

Jangan mudah nak cakap 'tak boleh' padahal satu apepom tak cuba lagik. Aku pon sama jugak ne kadang-kadang eeeheeeeee. Belom buat apepom mula nak kata eh boleh ke tak ni. Eh macam xleh je. Hmmm, sikap macamni memang buat keyakinan jatuh merundum. Macam mana nak yakin dengan diri sendiri asyik dok kata tak boleh sampai ke sudah. Sebenarnya, apa yang kita fikir tu penyebab anggota badan dan fizikal kita berfungsi atau tidak. Otak dah kata 'jangan' so tangan kaki pon tak gerak. Otak kata boleh tetiba tangan pon terangkat ke atas (macam gaya bila dengar merdeka merdeka merdeka tu). Cuba sematkan dalam hati yang kita boleh buat. Biarlah macam xleh pon, tapi yakin jugak boleh ;)

6) Sentiasa berfikiran positif

Jangan asyik dok fikir bukan-bukan samada terhadap diri sendiri atau orang lain. Itu akan membuatkan kita rasa tak selesa, rasa macam dihimpit masalah berganda-ganda. Padahal diri sendiri tuh, asyik dok pikir benda tak penting. Cuba semaikan diri dengan perasaan kasih sayang. Selalu berfikiran yang baik-baik je. Jangan sebab masalah seciput, habes satu dunia nak mengamuk bagai kan. Ish ish memang tak bagos macamtu. Otak jadi tak aktif badan pon jadi lemau semacam. Cuba ceriakan diri dan berbuat baik dengan semua orang ;) 

7) Love yourself 

Berapa ramai orang yang sayang diri sendiri lebih? Sila angkat tangan semua. Ok satu... dua... tiga... limaribusembilanratusempatpulohenamribujuta orang bagos! Apa saja orang bercakap pasal kita sila abaikan. Benda-benda negatif macamtu lah buat confident level kita runtuh tahu? Aku paling tak suka kalau orang yang suka kutuk-kutuk orang lain, especially kalau bab fizikal. Tapi don't worry babeh, korang nak sakit hati buat ape kan? Kita terima diri kita seadanya. Percayalah, sebenarnya orang yang mengutuk kita tu darling-darling sekalian, dorang jeles jelah. So just chill chill and anggap korang adalah insan yang bertuah di alam semesta. ;) Manusia adalah sebaik-baik kejadian. Kita bersyukur dengan setiap kesempurnaan yang kita ada. Setiap kita, ada kelebihan sendiri tahu? Cuba cek cepat-cepat apa kelebihan korang ;) And serius, korang semua adalah si cantik dan si kacak! ^^

Mari amalkan doa ini ;)



8) Pakai pakaian yang berwarna warni!

My mom always said, 'pakailah baju lain, asyik pakai baju hitam.'. Majoriti zaman sekolah dulu suka pakai warna hitam atau putih. Betul? Aku pun tak pasti kenapa haha. Maybe dulu sebab aktif taekwondo and kadet polis so konon macam hebak pakai kaler yang suram-suram ish ish. Padahal serius aku tak gheti nak dressing. Alah zaman sekolah je pun. But hello pretty! hello handsome! Start from today, sila pakai pakaian yang berwarna warna sikit ;) Kalau tak silap aku kan ada hari-hari tertentu untuk kaler ape sebab ape kan. Semua tu sebenarnya melibatkan confident level kita! ;) Jangan fikir nak bergaya sakan pulak. Beli baju mahal-mahal semata-mata nak nampak hangat. Tu bukan hangat tu namanya hangit. Hangit duit hahaha. Pakai pakaian murah-murah pon tape, asalkan nampak kemas. Warna itu memberi semangat baru dalam hidup tahu? Kita nak jadi cantik kan? Cantik macam pelangi ;)

nak semua kat atas ni boleh?


Itu saja kot. Selamat beramal ;)



Kita tak sempurna kan? Tapi ketidaksempurnaan itu kebahagiaan bagi kita (fahrin ahmad,2009). 
^^






www.tips-fb.com

Sunday, December 11, 2011

Hello haters!!!!!!

Broommm..Broommm by LittleGurl 8 comments
Assalamualaikum w.b.t

Bersyukur kan dapat hirup udara segar lagi untuk pagi ini? Alhamdulillah. Eh, i think bukan pagi dah tapi dah masuk waktu zohor teeeheeee dah boleh pegi ambek wuduk cepat-cepat ;)

Entry kali ni mungkin pendek atau mungkin panjang sikit kot ehmm ehmm. Serius i takde mood nak berceloteh buat masa sekarang. But i need to share you about something. I don't want to focus to someone (eh?) tapi entry ni khas buat semua yang berilmu (eceh). 

I don't know (donno lagi haish) why peoples love to talk about a bad things about me yeaahhh. That's the point. And tetibe i realize, ini sebab ade blog ke? Heloooooo haters, do you know anything about blog? Kalau rasa anda cik-cik anoy (anonymous) taktau ape itu blog boleh bukak google sekarang juga. -_-'

Anda pernah bukak blog orang lain tak? Fatin Liyana, Cik Epal, Hanis Zalikha, Kak Ain Gojes, Abang Ben, Kembatolo? Mesti tak pernah dengar kan? Yang you dengar cuma blog littlegurlpunyeblog yang ohsem ini hahahaha! Yeah sebab tu tetibe je nak benci dengan i tanpa sebab. Sedih aaa camni. Haters, kalau you bukak their blog, oh kompen hidup you sampai bila-bila dok maki hamun orang sebab satu benda je, YOU JELOUS. Jeles sebab dorang lagik comel, baik and hensem dari you. teeeheeeee

To haters,

I don't know why you hate me, eh tapi i tak benci you pon. But i am glad sebab you sanggup bukak and view my blog whoaaaaaa terharunye sobsob. Yelah even you hate me a lot (maybe), tapi you bukak jugak kan kan. Even sambil bukak tapi mulut buat muncung itik sedepa and mengomel pulak ish ish.

FYI, da masuk 3 years i ade blog. And FYI again, i created a blog bukan sebab nak cari publisiti or nak syok sendiri ohhhh bukan-bukan. I suka menulis apa yang i rasa, apa yang i alami tapi tak pernah mengaitkan orang lain. Blog ni kira macam diary lah cik anoy. Sama je i punya matlamat, dengan bloggers lain punya matlamat. I takde nak cerita pasal orang, apatah lagi mengutuk mengata orang lain bukan-bukan tanpa berfikir panjang. That is not me. Please take note. I menulis dalam blog semua yang berkaitan dengan my life, and not yours. I pegi makan kat mana, i pegi jalan mana, i lepak dengan kawan-kawan kat mana, i pegi dating kat mana, it's all about my life baby. Again, it's not yours.

I takde pon niat nak menunjuk-nunjuk tapi i cuma nak share my sweet moment to everyone especially my family yang dok jauh dari i, bestfriend, all of my friends zaman tadika zaman sekolah zaman campus, lover, and also the best bloggers yang selalu support i since i dengan blog. And one more things, i tepek gambar berjutalemon pon i don't care sebab i bukan nak jaja muka because i know i am not pretty or handsome just like you. Muka i buruk yes i know. Sobsob. Tapi i just saje-saje, just like you jugak kan tepek your own pictures dalam facebook. Yeah, i know that ;)

If you want to view my blog sebab nak kutuk mengata i, i think you should stay away la cik anoy. I don't need you here. Ohhhhhh i rasa tetiba macam blogger femes pulak kan sebab dah ade haters kahkahkahkah! 

I tak pernah gentar langsung sebab you haters. Sebab i tahu apa yang i buat and selama hidup i tak pernah nak mencaci other peoples di depan atau belakang sekalipun. Sebab it's not me la nak maki hamun orang tanpa sebab. I just talk about my own life. Lain lah kalau i seorang blogger yang suka merepek merapu lepastu mengutuk orang lain termasuk you kan. Tapi i tak buat macam tu pon. So, why do you hate me? Kalau you rasa i macam syok sendiri, thanks a lot! Nasiblah i tak pretty or handsome macam you kan sebab kalau muka i macam jessica alba, i rasa you mungkin siap datang bunuh i sebab over jeles bhahahaha! Thanks haters! I love you! (sambil kenyit-kenyit mata) Apa salahnya you terima i dalam hidup you kan (eh?). 

Honestly, dalam hidup ni jangan mudah sangat nampak orang lain buruk dan kita sempurna. Padahal yang kita nampak buruk itulah yang lebih sempurna dari kita. Cubalah terima orang lain sebagaimana orang lain terima kita ye dak? Buat apa nak sakit hati dengan orang tanpa sebab. Do you know kalau kita selalu ada perasaan benci kat seseorang, hidup kita tak kan aman? Tiap tiap hari tengok muka dia, tiap tiap harilah dok sakit hati makan peparu sendiri tau? Eeeeeeeee mesti tanak kan? ;) Padahal orang tu setiap hari happy go lucky and enjoying her/his life with family and friends (i lettewwwww)! 

Just live life with happiness. Saya bangga ada keluarga, kekasih dan kawan-kawan yang saya sayangi sentiasa ada disisi saya. Alhamdulillah. Allah s.w.t memberikan kebahagiaan yang tidak putus-putus. Awak pon akan dapat kebahagiaan yang sama cik anoy. Cuma awak kena buang perasaan negatif tu. Tak baik kata orang macam-macam padahal awak tak kenal pon orang tu ;)

Kita adalah orang-orang yang berilmu. Gunakan ilmu kita dengan sebaik-baiknya, bukan bersangka buruk kepada orang lain.



Imam Al-Ghazali berkata :
“perbuatan maki, caci, kutuk, mencela dan memfitnah orang lain itu perbuatan orang fasik ”. 


Firman Allah S.W.T yang bermaksud: 
...dan ingatlah (angkara) fitnah itu lebih besar bahayanya daripada membunuh...(al-Baqarah: 191).





^^







still hate me cik anoy? hahahahaa i don't care! ;P





www.tips-fb.com

Wednesday, December 7, 2011

Nasib baik tak terbang tinggi-tinggi

Broommm..Broommm by LittleGurl 2 comments
Assalamualaikum w.b.t

  Can you see the happiness on my face sweety?

Ini adalah semalam, selepas berjaya lulus dengan 45/50 markah dalam penilaian undang-undang. Dem. Study kemain sampai pukul 3 pagi tapi hasilnya tak dapat 50/50 hahaha. Tambah pula takleh nak tido hammboiiiiiiiii nak ambek lesen punye pasal, hidup macam tak tenteram betol. Tak suka perasaan macam ni tau. But Alhamdulillah 45 pon markah dah baik kata cikgu i semalam. Thanks cikgu! Lega toksah cerita semalam, lega sangat!

Can you see the double triple happiness on my face handsome?

Yeah, just now i baru balik dari latihan memandu eeeeheeeeee. What? I dah pandai memandu ewaahh ewaahhhh kembang kuncup hidung padahal baru pandai pegang stereng je wakakakaka. Nasib baik betol dapat cikgu driver yang baik gila! Dah la cakap berlembut lembut tenung tenung mata pulak adoiiiiii. Hahahaha. Tapi overall cikgu best, tanye ape apepom memang semua dijawab, and aku takde rasa gugup gugup langsung cuma kadang terlepas clac tu biasalah kan first time ekekeekekeke. Wahhhh tak sabar nak proceed for another step. 

Aku kan first time sentuh stereng errr means that aku first time boleh drive. Gear,handbreak,break,clac tu memang dah kenal sebab akak & fahrin ahmad selalu ajar aku sikit-sikit. Thanks to them! Hehehehe. Masa drive tadi aku paling takut terlepas clac je ayoyoyoyo kalau terlepas clac mau melayang terbang kereta cikgu hahaha. Serius, tadi sejam naik rasa macam ehh cikgu kite dah habes eh? Nak pusing naik bukit lagi boleh tak? -_-' Takleh kena tunggu datang esok pula. Ok fine. fine.


Eh, tetibe aku heran dengan diri sendiri ni apehal eh? Sebelom ne langsung takde mood nak keje or ambek lesen pon. But now aku rasa macam berkobar sangat neh! Faktor penuaan dan kematangan ke? If YES, i am so glad! I dah dewasa ngehngehngeh (macamlah umur semalam 12 tahun, harini jadi 23 tahun pulak kan).

Aku akan proceed for another step sebelum dapat lesen P. So esok nak start belajar lagi, lagi dan lagi sampai dah pandai ;) Oh rasa macam back to old skool dimana kanak-kanak riang baru nak belajar ABC. hahaha!

Hey peoples, wish me luck! Biar i sentiasa dalam keadaan berani, yakin dan yang paling penting, berusaha!

Amin.





www.tips-fb.com

Monday, December 5, 2011

pegang itu tak kena, pegang ini tak kena

Broommm..Broommm by LittleGurl 14 comments
Assalamualaikum w.b.t

Yeah, tetibe gundah gulana semacam. Ish ish. Jantung dah dupdapdupdap sejak dua hari lepas lagi. Padahal nak kata nak mengadap final exam, bukan. Sebab aku dah graduate (alhamdulillah) bulan september lagi. Nak kata ade interview hmmmmm memang taklah sebab lepas interview tempoh haritu aku terus tade apply mane-mane tempat pon lagi. Bukan malas, cuma perlukan persediaan sebab ade a lil bit probs sikit. Eh ke sebab akak aku dah kawen tapi aku sorang je bujang lagi tak kawen ni jiwa jadi tak tenang camni? hahahaa ambooiihhh tak kan sebab tu pon nak gundah gulana cis.

Sebenarnya hari sabtu lepas aku masuk bengkel akademi memandu ehmm ehmm. Nak belajar kereta ni oiiii! Dah besau (ke???) cemgini baru sibuk nak ambek kan. Haiii nak buat camne sebelom ne TERbusy sangat focus dengan study. Mane layan lesen-lesen ni muahahahahaha. Ayat nak sedap je. Haish

Dah setel 5jam masuk bengkel toksah cerita bosan tahap maksimum, akhirnya esok tarikh tetap untuk aku ambek test computer pulak. Eh eh eh sebab tu je ke jiwa jadi tak tenteram ni? 

Malunyaaaa -_-'

Nak ambek test computer pon jadi gundah gulana. Rasanya masa nak ambek final exam dulu tadelah macamni wuuu wuuuu. Over kau nyahhhhhh! Yelah, dah lame kot tinggal zaman belajar. 5 bulan tu lama tahu? So test untuk esok pon aku rasa dah semacam ni. Haiiiiiiii.

Ok nak pi buat latihan 500 soalan dalam buku ni. Hahaha takleh blah buat latihan tu ;D



Wish me luck si comel & si kacak ;)






www.tips-fb.com

wow makan FREE!

Broommm..Broommm by LittleGurl 6 comments
Assalamualaikum w.b.t

Helo!
Helo!

Budak malas dah muncul kembali untuk edisi yang ke enampulohribu!

Annoying gila budak malas ni. Dah la malas hupdet, lepastu annoying kemain. Hmm.

Tiba-tiba rasa mood berblog dah berkurang lately apehal eh? Sebab laptop rosak? BUKAN. Sebab line slow? BUKAN JUGAK. Sebab blog takleh bukak eh? BUKAN BUKAN.

Macam aku selalu cakaplah, mood ni macam chipsmore. Kalau sedap, cepat habes. Kalau dah lemau, lagi lambat nak habes. Sama jugak kalau blog ne. Kalau blogger tak tegar macam aku ni malas kemain, maka secara tak langsung blog pon bersawang dari hari ke hari tanpa rasa bersalah langsung -_-' tapi kalau RAJIN hhhmmmmmmmmm takyah nak tegor pon terus bersemangat nak hapdet sampai sepoloh sekaligus entry satu hari. Nampak tak ape yang aku nak sampaikan? Mood ni boleh cepat berubah. Kadang-kadang je pon malas sebab boleh back to normal jadi rajin balek teeheeee.

Well, a week ago akak aku dah langsungkan perkahwinan dengan jejaka hati pengarang jantung. Yes, sape-sape yang selalu (ehhm ehhm) view blog aku akan tau akan perkara ini. Means that tinggal aku sorang je masih berstatus Dara.com. But don't worry, even semua dah kawin pon, aku tak berseorangan sebab aku bersama kekasih hati tersayang iaitu umi yang comel double triple! 

After wedding day haritu, semua dah berpusu-pusu balik ke tempat asal. Tinggal aku, umi, akak, abang & isteri dan brother in law saja kat rumah. Hmmm, nama pulak pengantin baru kan, so dorang telah volunteer untuk membuat amal kebajikan belanja makan yay! ;D Aku kalau bab makan memang laju muahahaha!



Tempat favourite : Juara Ikan Bakar, Kubang Kerian
Menu : Sup tulang, kailan ikan masin, telur dadar, sotong celop tepung, ikan sambal (eh?)

Menu simple. Tapi rasa kenyang mengalahkan ular sawa telan kambing biri-biri sekor (amboih macam pernah makan kambing sekor). Inilah namanya keberkatan. ;) Lagi-lagi kalau pengantin baru yang belanja kan kan kan.
Abeja, my new brother in law piwittttttttttt 

Mulut ternganga itu adalah si pengantin baru. Eh mulut ternganga tu bukan maksud makan dengan 
lahapnya, tapi tengah mengunyah sambil bersembang. muahaha 

Ini pula abang kesayangan. Sebelah tu kakak ipar gua. Dah jadi macam kakak kandung, 
mulut potpetpotpet juga, satu kepala. 

Kat sini aku paling suka SOTONG CELUP TEPUNG. oh sedapnya panas-panas. 

Jom singgah sini ;) 

Umi comel gua dengan kakak gua, si pengantin baru berusia 1 minggu haha 

Ini gua yang serabai, pemilik blog. 

Ini pengantin lama hahahaha!

Eh tetibe nampak PUAN ni macam berseri-seri. Sebelum ni macam kusam je (kahkahkah). 
Oh inilah orang kata seri pengantin kan kan. ^^

Burrpppppp Alhamdulillah kenyang dah boleh balik dengan hati girang sebab ular sawa dah boleh terbongkang depan tibi dengan tenang ngehngehngeh!

Eh, korang non-kelantan (ade eh camtu?) boleh contact aku kalau nak tau lokasi makanan sedap dan berkhasiat dekat kelantan. Pasti menjilat jari! 




bubui!






Psstt psstt, ape?
Gambar majlis perkahwinan mane? Ohhh gambar pengantin ye.
Lupe nak gitau, all the pictures dalam process. 
Tapi yang aku ade cuma a few, sebab photographer punya kerja je bertugas waktu tu. 
Sabaq naaa....Encik E-share pon suh banyak2 sabar teeeheeeee ^^









www.tips-fb.com

Friday, December 2, 2011

Spontaneous Friday

Broommm..Broommm by LittleGurl 0 comments
Assalamualaikum w.b.t



credit to e-share
he was awesome and handsome too ehmm ehmm. go and get him now!





yes, i know, i'm not azura ;P



www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting