Followers

Wednesday, December 7, 2011

Nasib baik tak terbang tinggi-tinggi

Broommm..Broommm by LittleGurl
Assalamualaikum w.b.t

  Can you see the happiness on my face sweety?

Ini adalah semalam, selepas berjaya lulus dengan 45/50 markah dalam penilaian undang-undang. Dem. Study kemain sampai pukul 3 pagi tapi hasilnya tak dapat 50/50 hahaha. Tambah pula takleh nak tido hammboiiiiiiiii nak ambek lesen punye pasal, hidup macam tak tenteram betol. Tak suka perasaan macam ni tau. But Alhamdulillah 45 pon markah dah baik kata cikgu i semalam. Thanks cikgu! Lega toksah cerita semalam, lega sangat!

Can you see the double triple happiness on my face handsome?

Yeah, just now i baru balik dari latihan memandu eeeeheeeeee. What? I dah pandai memandu ewaahh ewaahhhh kembang kuncup hidung padahal baru pandai pegang stereng je wakakakaka. Nasib baik betol dapat cikgu driver yang baik gila! Dah la cakap berlembut lembut tenung tenung mata pulak adoiiiiii. Hahahaha. Tapi overall cikgu best, tanye ape apepom memang semua dijawab, and aku takde rasa gugup gugup langsung cuma kadang terlepas clac tu biasalah kan first time ekekeekekeke. Wahhhh tak sabar nak proceed for another step. 

Aku kan first time sentuh stereng errr means that aku first time boleh drive. Gear,handbreak,break,clac tu memang dah kenal sebab akak & fahrin ahmad selalu ajar aku sikit-sikit. Thanks to them! Hehehehe. Masa drive tadi aku paling takut terlepas clac je ayoyoyoyo kalau terlepas clac mau melayang terbang kereta cikgu hahaha. Serius, tadi sejam naik rasa macam ehh cikgu kite dah habes eh? Nak pusing naik bukit lagi boleh tak? -_-' Takleh kena tunggu datang esok pula. Ok fine. fine.


Eh, tetibe aku heran dengan diri sendiri ni apehal eh? Sebelom ne langsung takde mood nak keje or ambek lesen pon. But now aku rasa macam berkobar sangat neh! Faktor penuaan dan kematangan ke? If YES, i am so glad! I dah dewasa ngehngehngeh (macamlah umur semalam 12 tahun, harini jadi 23 tahun pulak kan).

Aku akan proceed for another step sebelum dapat lesen P. So esok nak start belajar lagi, lagi dan lagi sampai dah pandai ;) Oh rasa macam back to old skool dimana kanak-kanak riang baru nak belajar ABC. hahaha!

Hey peoples, wish me luck! Biar i sentiasa dalam keadaan berani, yakin dan yang paling penting, berusaha!

Amin.





www.tips-fb.com

2 comments:

cik LOLA on December 10, 2011 at 9:44 PM said...

yeahhhh
dulu masa blaja memandu pon mmg slalu kena marah
tersenggguk kancil tuu. ahha
but jgn neves sgt. nnt mati plak enjin kete tuu. :)

LittleGurl on December 15, 2011 at 2:06 PM said...

cik lola : eeheee tau tape! asyik mati je adoii.. risaunye nak test jpj nanti wuu wuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting