Followers

Sunday, December 11, 2011

Hello haters!!!!!!

Broommm..Broommm by LittleGurl
Assalamualaikum w.b.t

Bersyukur kan dapat hirup udara segar lagi untuk pagi ini? Alhamdulillah. Eh, i think bukan pagi dah tapi dah masuk waktu zohor teeeheeee dah boleh pegi ambek wuduk cepat-cepat ;)

Entry kali ni mungkin pendek atau mungkin panjang sikit kot ehmm ehmm. Serius i takde mood nak berceloteh buat masa sekarang. But i need to share you about something. I don't want to focus to someone (eh?) tapi entry ni khas buat semua yang berilmu (eceh). 

I don't know (donno lagi haish) why peoples love to talk about a bad things about me yeaahhh. That's the point. And tetibe i realize, ini sebab ade blog ke? Heloooooo haters, do you know anything about blog? Kalau rasa anda cik-cik anoy (anonymous) taktau ape itu blog boleh bukak google sekarang juga. -_-'

Anda pernah bukak blog orang lain tak? Fatin Liyana, Cik Epal, Hanis Zalikha, Kak Ain Gojes, Abang Ben, Kembatolo? Mesti tak pernah dengar kan? Yang you dengar cuma blog littlegurlpunyeblog yang ohsem ini hahahaha! Yeah sebab tu tetibe je nak benci dengan i tanpa sebab. Sedih aaa camni. Haters, kalau you bukak their blog, oh kompen hidup you sampai bila-bila dok maki hamun orang sebab satu benda je, YOU JELOUS. Jeles sebab dorang lagik comel, baik and hensem dari you. teeeheeeee

To haters,

I don't know why you hate me, eh tapi i tak benci you pon. But i am glad sebab you sanggup bukak and view my blog whoaaaaaa terharunye sobsob. Yelah even you hate me a lot (maybe), tapi you bukak jugak kan kan. Even sambil bukak tapi mulut buat muncung itik sedepa and mengomel pulak ish ish.

FYI, da masuk 3 years i ade blog. And FYI again, i created a blog bukan sebab nak cari publisiti or nak syok sendiri ohhhh bukan-bukan. I suka menulis apa yang i rasa, apa yang i alami tapi tak pernah mengaitkan orang lain. Blog ni kira macam diary lah cik anoy. Sama je i punya matlamat, dengan bloggers lain punya matlamat. I takde nak cerita pasal orang, apatah lagi mengutuk mengata orang lain bukan-bukan tanpa berfikir panjang. That is not me. Please take note. I menulis dalam blog semua yang berkaitan dengan my life, and not yours. I pegi makan kat mana, i pegi jalan mana, i lepak dengan kawan-kawan kat mana, i pegi dating kat mana, it's all about my life baby. Again, it's not yours.

I takde pon niat nak menunjuk-nunjuk tapi i cuma nak share my sweet moment to everyone especially my family yang dok jauh dari i, bestfriend, all of my friends zaman tadika zaman sekolah zaman campus, lover, and also the best bloggers yang selalu support i since i dengan blog. And one more things, i tepek gambar berjutalemon pon i don't care sebab i bukan nak jaja muka because i know i am not pretty or handsome just like you. Muka i buruk yes i know. Sobsob. Tapi i just saje-saje, just like you jugak kan tepek your own pictures dalam facebook. Yeah, i know that ;)

If you want to view my blog sebab nak kutuk mengata i, i think you should stay away la cik anoy. I don't need you here. Ohhhhhh i rasa tetiba macam blogger femes pulak kan sebab dah ade haters kahkahkahkah! 

I tak pernah gentar langsung sebab you haters. Sebab i tahu apa yang i buat and selama hidup i tak pernah nak mencaci other peoples di depan atau belakang sekalipun. Sebab it's not me la nak maki hamun orang tanpa sebab. I just talk about my own life. Lain lah kalau i seorang blogger yang suka merepek merapu lepastu mengutuk orang lain termasuk you kan. Tapi i tak buat macam tu pon. So, why do you hate me? Kalau you rasa i macam syok sendiri, thanks a lot! Nasiblah i tak pretty or handsome macam you kan sebab kalau muka i macam jessica alba, i rasa you mungkin siap datang bunuh i sebab over jeles bhahahaha! Thanks haters! I love you! (sambil kenyit-kenyit mata) Apa salahnya you terima i dalam hidup you kan (eh?). 

Honestly, dalam hidup ni jangan mudah sangat nampak orang lain buruk dan kita sempurna. Padahal yang kita nampak buruk itulah yang lebih sempurna dari kita. Cubalah terima orang lain sebagaimana orang lain terima kita ye dak? Buat apa nak sakit hati dengan orang tanpa sebab. Do you know kalau kita selalu ada perasaan benci kat seseorang, hidup kita tak kan aman? Tiap tiap hari tengok muka dia, tiap tiap harilah dok sakit hati makan peparu sendiri tau? Eeeeeeeee mesti tanak kan? ;) Padahal orang tu setiap hari happy go lucky and enjoying her/his life with family and friends (i lettewwwww)! 

Just live life with happiness. Saya bangga ada keluarga, kekasih dan kawan-kawan yang saya sayangi sentiasa ada disisi saya. Alhamdulillah. Allah s.w.t memberikan kebahagiaan yang tidak putus-putus. Awak pon akan dapat kebahagiaan yang sama cik anoy. Cuma awak kena buang perasaan negatif tu. Tak baik kata orang macam-macam padahal awak tak kenal pon orang tu ;)

Kita adalah orang-orang yang berilmu. Gunakan ilmu kita dengan sebaik-baiknya, bukan bersangka buruk kepada orang lain.



Imam Al-Ghazali berkata :
“perbuatan maki, caci, kutuk, mencela dan memfitnah orang lain itu perbuatan orang fasik ”. 


Firman Allah S.W.T yang bermaksud: 
...dan ingatlah (angkara) fitnah itu lebih besar bahayanya daripada membunuh...(al-Baqarah: 191).





^^







still hate me cik anoy? hahahahaa i don't care! ;P





www.tips-fb.com

8 comments:

thaqibzaki on December 11, 2011 at 3:33 PM said...

Blog saya ada anon juga. Setakat ni tak pernah kena dem lagi. kalau ada buat tak tau jaa. saya belajar jadi independent untuk atasinya.

-ex admin blog thinker-

:)

Arrr on December 11, 2011 at 4:41 PM said...

We live our life is not to impress them. haters gonna hate. Chilllex. ;)

Hidaya Sarbini on December 12, 2011 at 2:57 PM said...

nsib blog sy xpena kena anon lg..klu x menangis sy. salute la sama kamu!

My Life's Journey on December 13, 2011 at 11:43 AM said...

Little gurl .. umi sokong apa yang little gurl cakap .. yang paling penting sekali .. kita mesti hidup gebira walau apapun yang melanda :)


sebab hidup didunia nie hanyalah sementara .. kita harus menikmati setiap detik yang ada ..dan telan apa yang pahit :)

LittleGurl on December 15, 2011 at 1:44 PM said...

Thakibzaki : yewp! kena hack pon just buat taktau jela kan.

LittleGurl on December 15, 2011 at 1:44 PM said...

Arr: ;)

LittleGurl on December 15, 2011 at 1:45 PM said...

Hidaya Sarbini : hehehehe jangan nangis babe! nanti i backup you ;D

LittleGurl on December 15, 2011 at 1:46 PM said...

My life's journey : eeheee kan umi kan? Buat pe sebok nak dengar org dok cakap benda x elok psl kite ish ish. Chill chill je ;) just live life with happinesss oyeeaahhh! ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting