Followers

Saturday, June 16, 2012

Bunga-bunga cinta :)

Broommm..Broommm by LittleGurl 4 comments
Assalamualaikum w.b.t

Hari ni misi seterusnya berhasil. Dah lama simpan benda-benda pelekat ni konon nak kasi bilik cun sikit. Bajettttt girlishhhh you. Okay shadap LG please shadap jangan excited sangat.

Taaaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!



Ok bye!!






www.tips-fb.com

Friday, June 15, 2012

No title hahaha!

Broommm..Broommm by LittleGurl 3 comments
Assalamualaikum w.b.t

Hye peoples :)

Since started working a few months ago, i'm started to get sleep earlier too. Seriously penattttt kot :) Dah kau kenapa tiba-tiba tido awal pulak kan padahal masa study dulu class pagi buta pun still boleh tido jam 4 pagi masa ayam berkokok. Well, you will feel it by yourself when you start to work. Study pakai otak pun rasa tak penat macamni, even banyak kerja sekolah, seriously masih boleh nak berkekek ketawa huha sana sini pergi karoeke. Sekarang sejak jadi wanita (sebab dah kerja terus rasa macam wanita haha) mood nak berkaroeke terus luntur. Balik rumah masak laju laju ( tu pun kalau dah rajinnnnnnnnn) tengok tivi kejap baca novel/magazine/paper kejap terus terbongkang. Ohhhhh mana diriku yang dulu? Semua macam dah berubah. Seriously, i just miss my old me T____T. There's no more entertainment. Seriously. ---------> can you spot how many word 'seriously' in this paragraph? Ish ish ish nampak sangat kan hidup belajar dulu lagi best.

Bytheway, life as an employee pun sangat hebat. Sebab at the end of the month gaji masuk hahaha. Bukankah ini hebat? Ini kan yang kita cari-cari sejak dari kecil dahulu? Berangan nak masuk universiti dan mencapai cita-cita yang menggunung? Dan akhirnya memperoleh segulung ijazah bagi kat mak ayah 'mak inilah hasil usaha saya dan juga semangat dari mak! sambil cium laga laga pipi dengan mak hihi. Lepastu dapat pulak offer dekat company yang tersohor didunia, gaji mewah, hidup dah senang lenang. Itu kan harapan semua? :)) Eh harapan kite sama la :)

Tapi tak semua yang kita inginkan kita akan dapat kecuali usaha. Tapi biarkan usaha kita tinggi hingga ke langit pun, kalau bukan rezeki kita, tak kan tercapai juga :) Rezeki ni berbeza-beza terhadap semua orang. Yang penting jangan pernah mengeluh, jangan pernah salahkan takdir walau apapun berlaku. Kita usaha, berdoa dan bertawakal. InsyaAllah akan ada rezeki kita :)) Eh rezeki tu bukan duit yang bos kasi je tau ataupun duit PTPTN yang korang guna beli tiket wayang tu (ehm ehm), tapi rezeki ni sangat kompleks. Kebahagiaan, zuriat (anak) pun juga rezeki :)

Jangan lupa setiap kali dapat sesuatu, mulut jangan henti-henti sebut Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah. Semoga rezeki kita semakin bertambah. Rezeki melimpah-limpah seiring dengan kebahagiaan dan ketenangan yang hakiki. Amin.
Jessica Aleba said ' let's having fun at home and watching favourite drama 
'seindah sakura' ohhhhh my Fahrin Ahmad!' *pengsan









Mari berhibur. Lupakan kerja sekejap ok. Selamat berhujung minggu :) 






www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting