Followers

Monday, December 5, 2011

wow makan FREE!

Broommm..Broommm by LittleGurl
Assalamualaikum w.b.t

Helo!
Helo!

Budak malas dah muncul kembali untuk edisi yang ke enampulohribu!

Annoying gila budak malas ni. Dah la malas hupdet, lepastu annoying kemain. Hmm.

Tiba-tiba rasa mood berblog dah berkurang lately apehal eh? Sebab laptop rosak? BUKAN. Sebab line slow? BUKAN JUGAK. Sebab blog takleh bukak eh? BUKAN BUKAN.

Macam aku selalu cakaplah, mood ni macam chipsmore. Kalau sedap, cepat habes. Kalau dah lemau, lagi lambat nak habes. Sama jugak kalau blog ne. Kalau blogger tak tegar macam aku ni malas kemain, maka secara tak langsung blog pon bersawang dari hari ke hari tanpa rasa bersalah langsung -_-' tapi kalau RAJIN hhhmmmmmmmmm takyah nak tegor pon terus bersemangat nak hapdet sampai sepoloh sekaligus entry satu hari. Nampak tak ape yang aku nak sampaikan? Mood ni boleh cepat berubah. Kadang-kadang je pon malas sebab boleh back to normal jadi rajin balek teeheeee.

Well, a week ago akak aku dah langsungkan perkahwinan dengan jejaka hati pengarang jantung. Yes, sape-sape yang selalu (ehhm ehhm) view blog aku akan tau akan perkara ini. Means that tinggal aku sorang je masih berstatus Dara.com. But don't worry, even semua dah kawin pon, aku tak berseorangan sebab aku bersama kekasih hati tersayang iaitu umi yang comel double triple! 

After wedding day haritu, semua dah berpusu-pusu balik ke tempat asal. Tinggal aku, umi, akak, abang & isteri dan brother in law saja kat rumah. Hmmm, nama pulak pengantin baru kan, so dorang telah volunteer untuk membuat amal kebajikan belanja makan yay! ;D Aku kalau bab makan memang laju muahahaha!



Tempat favourite : Juara Ikan Bakar, Kubang Kerian
Menu : Sup tulang, kailan ikan masin, telur dadar, sotong celop tepung, ikan sambal (eh?)

Menu simple. Tapi rasa kenyang mengalahkan ular sawa telan kambing biri-biri sekor (amboih macam pernah makan kambing sekor). Inilah namanya keberkatan. ;) Lagi-lagi kalau pengantin baru yang belanja kan kan kan.
Abeja, my new brother in law piwittttttttttt 

Mulut ternganga itu adalah si pengantin baru. Eh mulut ternganga tu bukan maksud makan dengan 
lahapnya, tapi tengah mengunyah sambil bersembang. muahaha 

Ini pula abang kesayangan. Sebelah tu kakak ipar gua. Dah jadi macam kakak kandung, 
mulut potpetpotpet juga, satu kepala. 

Kat sini aku paling suka SOTONG CELUP TEPUNG. oh sedapnya panas-panas. 

Jom singgah sini ;) 

Umi comel gua dengan kakak gua, si pengantin baru berusia 1 minggu haha 

Ini gua yang serabai, pemilik blog. 

Ini pengantin lama hahahaha!

Eh tetibe nampak PUAN ni macam berseri-seri. Sebelum ni macam kusam je (kahkahkah). 
Oh inilah orang kata seri pengantin kan kan. ^^

Burrpppppp Alhamdulillah kenyang dah boleh balik dengan hati girang sebab ular sawa dah boleh terbongkang depan tibi dengan tenang ngehngehngeh!

Eh, korang non-kelantan (ade eh camtu?) boleh contact aku kalau nak tau lokasi makanan sedap dan berkhasiat dekat kelantan. Pasti menjilat jari! 




bubui!






Psstt psstt, ape?
Gambar majlis perkahwinan mane? Ohhh gambar pengantin ye.
Lupe nak gitau, all the pictures dalam process. 
Tapi yang aku ade cuma a few, sebab photographer punya kerja je bertugas waktu tu. 
Sabaq naaa....Encik E-share pon suh banyak2 sabar teeeheeeee ^^









www.tips-fb.com

6 comments:

Fuadah on December 5, 2011 at 9:23 PM said...

As salam ila!

hamboihh...baru naik ke darat ke? hihihi..... best kan Juara Ikan Bakar tu...pernah masuk dalam salah satu episod program Warung Kita.

Looking forward to!

Anonymous said...

i like..t kita tggu LG blanja plak as pngantin baru..ngeeeeeeeee


~ura~

nazirah on December 7, 2011 at 2:35 PM said...

owh nak amek lesen ek hehe chaiyok2 ek cci dulu 2x baru lulus hehe adehh ssh gak heee :)

LittleGurl on December 15, 2011 at 2:39 PM said...

Fuadah : teeeheeeeee baru naik ke darat sgtlah kan haha. memang best sgt kat sana kak ngah! you should try tau! ila ngan family selalu jugak makan kat sana ;) wan pon tak penah try sana lagi hahaha! ok set, nanti kak ngah datang sini, ila bawak ok! ;)

LittleGurl on December 15, 2011 at 2:40 PM said...

uya : hahahha!!! oh bile lah tu i nak jadi pengantin hohohohoh ;D

LittleGurl on December 15, 2011 at 2:40 PM said...

nazirah : cci sayang, you silap comment kt entry ne la haha! tulah, i risau gila ne takot x lepas test jpj whoaaaaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting