Followers

Monday, August 15, 2011

Dilema musim raya

Broommm..Broommm by LittleGurl
Assalamualaikum w.b.t

Hi korang! Puasa tak? Hihihihi aku baru lepas tengok cite Flat 3A and main game empire & allies tak habes-habes. -_-

Semalam aku tido pukul bape entah tak hingat. Mau sampai kui 3 pagi kot baru nak lena. Ini serius gara-gara shopping raya sakan semalam hai sampai kui 1 pagi baru sampai rumah. Padahal kui 3 petang lagi keluar. Biasalah area KL kan jem serta merta bila time nak raya. Tak raya pun jalan dah macam ape kan. Nak raya lagi la. Orang ramai dalam sogo aku tengok dah macam ulat beluncas tengah buat kenduri kawin. Ramai gila kau tau tak? Sape yang pegi shopping semalam mesti tau yang KL jem sangat. Fuhhhh

Malam ni maybe pegi shopping lagi, esok pon sama, lusa pon sama kot then tulat pon iye jugak rasanya. hahahahahaha. Shopping la sangat kan padahal cuci mata je. ;D

Tak sabar nak pegi shopping baju raya nanti dengan Fahrin Ahmad. auuwwww aauuuwwwww Fahrin Ahmad tuuuuuuuuuuu...

Kalau sebelum ni aku perasan tiap kali raya baju aku mesti ade bunga-bunga. Kalau tak banyak pun, mesti ade lah jugak sikit. Almaklum la kan aku kan gadis ayu jadi memang perlulah berbunga-bunga. wakakakakaka ayu lah sangat! *pitam*

Tapi tahun ni aku tanak dah bunga-bunga aku nak berkaler tapi kosong! Ini untuk buktikan yang aku dah matang! Orait? (ape kaitan?) Bagi aku kaler kosong ne nampak macam moden style lepastu tade over over sangat berbanding yang ada bunga-bunga. Lagipun aku rasa kalau aku pakai baju kosong ni nampak macam aku slim + TINGGI! hahaahahahaha plisss pliss korang kena percaya yang aku akan jadi TINGGI -_-

Kakak aku kawin bulan November. Tema kaler adalah pink + putih. Jadi aku plan nak teros beli untuk raya. Sebab malas dah nanti nak cari dekat-dekat wedding's day nanti. Eh ne nak berjimat ke kedekut woii? hahahaha

Picture by Google

Ini jenis design yang aku nak. Aku suka sebab simple and gorgeous! ;D 
Ini untuk tema kawin akak (reception's day)

Untuk majlis bertandang pulak warna yang jadi pilihan bakal pengantin adalah kuning. Nak dijadikan cerita, kazen aku (sama umur ngan aku....jeles jeles T_T hahaha) kawin raya ke tiga. Tema beliau pula adalah gold. Jadi aku berhajat nak pilih kaler yang macam ni.

Picture by Google

 Ok yang ni cantik, tapi kaler macam oren la pulak. Tapi suka sangat design macam ni.

Picture by Google

Ni kuning tapi warna dia sangat soft and cun sangat! Wah sume cun-cun ni mane nak pilih?

Picture by Google

Yang ni kaler dia lagi soft tapi design macam ni cantik jugak! *pang*

Picture by Google

OMG! Aku rasa yang ni kaler gold. Eh ke oren? Argghhh aku dah tak cam kaler banyak-banyak ni. Rabun warna dah tetibe kan. Tapi yang ni cantik! Simple! Tapi kain tu aku tak suka dot dot macam rimau bintang. Aku nak yang kosong je.

Picture by Google

Raya kedua plan warna grey. Memang pebret kaler aku ni. So sweet kan? Mesti aku nampak tinggi bila pakai. Wakakakakaka



Arrghhh aku taktau dah nak beli kaler ape T_T




Aku nak pilih 3 pasang baju ni. Tapi kan.....sape nak bayarkan? Plis plissss korang yang berbaik hati di bulan Ramadhan ni silalah buat amal ye. Kan dapat BONUS bulan ni. hakhakhak ;D



Sila dermakan BONUS anda di nombor akaun ini : 1425435678653212323423213 (Bank Sdn Bhd)

Terima kasih! ;D




Nota kaki : Korang tahun ni pakai baju kaler ape? Ke dah beli awal-awal dari aku? Sampai hati.......




www.tips-fb.com

8 comments:

Izatie on August 15, 2011 at 4:44 PM said...

Babe, dari mana you tengok baju kurung ni ? Nak link boleh :)

LittleGurl on August 15, 2011 at 5:02 PM said...

syg, i google je la yunk. huhuhu. tp cuba tgk kat blog http://butikariadna.blogspot.com, design menarik! ;)

psstt psstt kite xpenah beli on9 bju kurung, tp kite direct pegi butik atau cilok je kat area masjid jamek tu. byk pilihan! hihihi

::Cik Pija:: on August 15, 2011 at 8:29 PM said...

hahahaha ni mcm nak pilih baju kawen ni, bukan baju raya. :)

miZz_nizZ on August 15, 2011 at 11:49 PM said...

lawa2 bju ni=)

ILA HonEyBuNNy on August 21, 2011 at 1:32 AM said...

semua cantik2 la...

geram tgk....tapi dah beli baju raya..ehheh

Mizz ErMa on August 21, 2011 at 12:54 PM said...

design baju tuh sume lawa2..tahun nih baju raya kaler pink + biru..hehe

zulhilmi.tempoyak on August 21, 2011 at 2:27 PM said...

hmmm...nk bju sedondon sme2 bleh..??
hahaha...
ngade2 btol..haha

ahmad endo on August 22, 2011 at 10:59 AM said...

beli je 2-3 pasang...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting