Followers

Monday, February 7, 2011

Bandung : Day 2 - Seminar Internasional Pemimpin UiTM-UPI

Broommm..Broommm by LittleGurl

=happy mode=

hye korang ! LG sayang korang!sehat tak? ok macam first time je tanya sehat ke tak. sebelum ne langsung tanak amek berat kat sape sape. insaf.

ok hari kedua kami kat bandung. 

i though cuaca kat sini macam biasa biasa je la. tamo nak dengar cakap orang lain yang kata sini punya tempat sangat dingin and cejop ala ala macam kat cameron highlands tanah tumpahku. ok. tipu. memang kat sini cejop jew berbanding malaysia negara ku tercinta. berdiri tegak lalu menyanyi lagu kebangsaan dengan penuh semangat. nasib baek la LG bawak mafla, tak suka pakai sweater atau pom baju baju tebal. cukop sekadar pakai cardigan. hanya effect pada jari jemari saje kesejukan. ok la kan? naseb baek berdarah panas macam..... =.=


bekpes dulu meh. nyum nyum nyum

 tapi pagi ne kami sume tak pakai jeans, cardigan atau segala bagai yang berkaitan. helo helo abes kitorang pakai ape? tak pakai ape ape boley? BHAHA. karut karut. aceli pagi ne berlangsungnyaa seminar & pembentangan UiTM - UPI ( tak ingat plak tajok panjang ape,lalalalala ). sume berkaitan dengan sport,akademik and bla bla bla.


sari (UPI) and datin a.k.a leha (UiTM) bergabung jadi MC . hot!


barisan orang orang penting UPI and pemimpin muda mereka


time ne adif (UPI)and k.zira (UiTM) present tentang business (UPI) dan aktiviti kolej (UiTM)


gabungan yang manyap! hopefully always keep in touch ^_^

actually tak banyak sebenarnya perbedaan antara sistem UiTM-UPI. mungkin bezanya yang jelas dari segi course yang student ambek kat cna. ok meh nak story cikit ek. untuk pengetahuan je la. berkongsi idea sepanjang LG kat sana. ^_^

kot kot ade yang nak sambung blaja kat Universitas Pendidikan Bandung (UPI) ne, meh nak citer cikit fakulti ape yang femes kat sini :

-Fakultas Pendidikan Bahasa dan Seni
-Fakultas Pendidikan Ilmu Pengetahuan Sosial
-Fakultas Ilmu Pendidikan
-Fakultas Pendidikan Olahraga dan Kesehatan
-Fakultas Pendidikan Teknik dan Kejuruan
-Fakultas Pendidikan Ilmu Pengetahuan Alam
-Fakultas Pendidikan Ekonomi dan Bisnis

see, tak banyak kan kursus yang ditawarkan kat sini. buat pengetahuan korang jugak,UPI ne more to pendidikan la. kalau kat negara kita yang femes nya adalah UPSI. lebih kurang la tu. UPI ne lebih menawarkan pendidikan untuk menjadi guru/ pensyarah atau dalam bahasa indonesia yang bermaksud dosen. so, pelajar pelajar mereka akan menjalani latihan khusus jugak macam kita cuma dalam proses mengajar. alaa,korang imagine UPSI,sama la tu ok. =.=


honest,pelajar pelajar mereka sangat sporting and gila gila macam kita jugak taw. memang seswai la doram yang jadi pemimpin, sebab memang petah berbicara and tak kedekut ilmu. and u know what again? dowunk da penah datang malaysia la. no wonder macam tade terasa janggal. sebelum ne pihak Universiti Malaya pom penah pergi kat UPI. means that malaysia-indonesia sudah mempunyai hubungan yang baik. ignore sajela ape ape rusuhan / penentangan dari segi politik / sukan, kita tetap berada dalam dunia yang sama. berbaik baik sesama kita tak salah kan? tetiba je tersalah topik. BHAHA. ok dah.

seminar ne berlangsung start 8 pagi waktu indonesia hingga 4.30 petang waktu indonesia. macam macam perbincangan dan pertukaran idea dari pemimpin pemimpin berwibawa. lame jugak tuh. pengsan.



MALAM KEBUDAYAAN

sori beb wa rock rock x maen la menari tradional lembut lembut lemah gemalai macam ne beb. wa minah rock rempit rempit atas jalanan. lu ingat wa layan ke mende mende macam ne. lebih baek wa balik tido dari lentok lentok beb. woit!apehal? nak kena lempang kat si datin tu kau nak cakap camtu? datin garang woo..BHAHAHA. ok serius please serius.

malam ne LG bersiap siap dengan geng geng menari seramai 4 orang saja. nape 4 je bukan 6 atau 8. bak kata si datin a.k.a soleha samyon, ramai ramai nanti pitching lari. lebih kurang macam tu la dia cakap jadi kami hanya berempat saja yang akan melentok lentok depan audience yang terdiri dari student dan pensyarah UPI. auwwww malu mak.



ok da macam opera muka kau LG oleh make up cik datin T_T. sebak.


da macam muka hantu pom ade. HAHA


da da malas nak cakap banyak pasal tarian ne. ape yang pasti ini kali pertama seumur idop LG menari traditional camni. saket badan i taw tak! HAHA

meh joget meh meh. hahahaha. malu seyh~ =.=

ada bakat? hahahaha. kelaka gile. heh*

mereka mereka pula membuat persembahan menggunakan angklung yang merupakan sejenis alat muzik yang diperbuat daripada buluh dalam kategori idiofon. Ia biasanya terdiri dari dua hingga empat tiub yang diikat pada rangka yang dikenali sebagai 'ancak'. Angklung biasanya digetarkan agar ia berlaga antara dua bahagian. Angklung tidak dipukul tetapi ia menghasilkan bunyi apabila kedua bahagian alat muzik ini berlaga ketika ia digetarkan (info: wikipedia).


ne dia angklung tu. nampak tak kat tangan doram tu? itulah angklung.


ok tibe tibe si datin ne naik angin nak pegi joget2 kat depan ne haa..hahaha. ebat la kau datin!

lau x silap LG angklung ne ade jugak kat sesetengah tempat di malaysia. tapi LG kurang pasti kat mane. apepom sebenarnya angklung ne berasal dari jawa barat. Alat muzik ini merupakan alat muzik perkembangan dari calung, diciptamula sebagai muzik persembahan untuk Dewi Sari, yakni dewi hal-ehwal percucuk tanaman. Muzik ini digunakan pula dalam usaha menjana kemerdekaan Indonesia sebagai muzik penyemangat khalayak ramai untuk mendukung usaha yang berkait. korang boley search je pasal angklung,memang banyak cerita sal sejarah angklung. ini merupakan pengalaman pertama LG lihat angklung depan mate LG sendiri. seronok and teruja taw!


ratu gelek doram. lalalalalala =.=
 dengan kesportingan doram sume, akhirnya program malam tu berjaya juge akhirnya. happy gile sebab dapat kenal budaya orang laen yang macam macam ne. bese tengop lam tv je kan kan kan. skang da ade depan mata trang tang tang. hohohoho~ i like... ^_^


da macam artis ramai nak bergambar sekali. hahahaha. poyo la kau. baru je join tarian skali da nak angkat bakul. bwek!

PM Hanafiah pom ade! tq for coming and join us!

sume ceria! bersamamu.....

kawan kawan UPI yang sangat sporting!

pak herman gumbira je dapat cenderahati. hahaha. he is the important person in UPI =D

balik tidor dengan penuh kegembiraan. dan penuh keterlukaan kerana mata pedih untuk dicuci! arrgghhh!tebal gile eyeliner!xsuke!!! T_T

p/s : berjaya membersih eyeliner dengan baik. sila tepuk tangan.





www.tips-fb.com

2 comments:

Maryam Fatanah on February 7, 2011 at 11:30 AM said...

tu dia ratu gelek anggerik 4 org !

LittleGurl on March 31, 2011 at 10:42 PM said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting