Followers

Saturday, February 11, 2012

Kereta gua mati ditengah jalan? Nak nangis ke nak gelak ni.

Broommm..Broommm by LittleGurl
Assalamualaikum w.b.t

Boleh tak nak hembus nafas dengan kuatnya sekejap? -.-
Fuuuuhhhhhhhhhhhhhhhhh

Ok lega.
Tadi saya bawak kereta manual, nak pergi kedai jahit umi. 
Jalan nak ke sana memang busy sikit, ada traffic light, ada selekoh, ada simpang tiga.

Sampai kat traffic light Alhamdulillah terus lampu hijau haha. Bertuah betul.

Tapi bila sampai selekoh dah nak sampai tu kat kedai, tup-tup kereta mati di tengah jalan T___T
Dah la jalan busy. Mau nak kena maki dekat pemandu lain yang lebih berhemah dari haku sobs.
Umi kat sebelah dah gabra dah hahaha. Kereta akak ade kat belakang sebab dia yang follow, kebetulan nak ke tempat kerja. Ecececeh siap follow tu, tukang spy. Sebab ini kali pertama aku bawak kereta manual dengan jarak jauh begini selepas dapat lesen haritu. Semalam dah bawak pergi jauh juga, tapi bawak kereta auto. Senang.
Bila kereta dah mati sebab terlepas clac (T___T), terus free gear dan start balik. Gerak laju-laju (padahal tak laju pon) sebab takut kereta dari arah sana datang menyerang beramai-ramai. Sampai terlupa nak matikan signal ke kiri masa belok mula-mula tadi. Nak belok lagi sekali ke kanan pon aku pakai signal kiri tu jugak T____T 

Alhamdulillah akhirnya sampai dengan selamat. Orang yang paling kuat menarik nafas dan menghembus nafas sekuatnya adalah umi gua wahahahaa. Weh cuak tahu kereta mati tengah-tengah jalan.

Tapelah, cubaan pertama. Ilmu tak akan habes kan? :)
Sila cuba lagi hewhewhew!




Eh nanti nak balik camne? T____T











p/s : korang ape cite? meh kongsi cerita masa mula-mula dah dapat lesen. pro ke tak? hihihihi






www.tips-fb.com

2 comments:

Yana Libra on February 11, 2012 at 11:02 AM said...

biasalah tu..memula bawak kete manual..hehe~~ :p


p/s:saya dah klik duit poket awk~~ :D

FiQa on February 11, 2012 at 11:35 AM said...

laa.ore kelate eh??area mane???

cam tau je tempat tu...

:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting