Followers

Saturday, February 11, 2012

Holiday : Part 2

Broommm..Broommm by LittleGurl
Assalamualaikum w.b.t

Selepas selesai berjimba-jimba di Pulau Pangkor tempoh hari, my auntie ada offer nak pegi cameron highland atau nak pergi zoo. Terus umi menjawab 'zoo!' hahaha. Kemain ye. Tapi kan betol jugak bosan kot pergi cameron highland. Macam dah jemu pegi sebab tade ape yang best sangat kat sana. Strawberry teh strawberry teh. It's true kat sana sejuk dan nyaman. Tapi sesuai pergi waktu nak rileks rileks skit baru dapat menikmati konon duduk dekat UK -.- Satu lagi pergi sana sesuai untuk shooting! View cantik :)

So, kitorang luangkan masa berjumpa sahabat handai di zoo taiping! Hoiii sahabat handai? Fine fine -.- 
 Masa dalam kereta otw nak balik, saya telah dibuli habes habesan oleh budak kecik dua orang ini. Boleh pulak dorang set timing 5 minutes for me untuk duduk diam saja, tak potpetpotpet macam biasa? Eh mana boleh -.- Mentang-mentang ucu ni jenis potpetpotpet tak henti kan. Grrrrrrr lepastu bantai gelak kan i pulak ish ish tak padan dengan kecik.
 Sorang lagi takde, abang iparku yang ohsem tengah snap gambar ^^
 Ok bergambar dengan setan kat belakang tuh hahaha. Background buruknya!!!
 Yay sampai sudah :)
Ramai sangat orang waktu ini. Yelah kan musim cuti chinese new year :) And now i know ape sebenarnya orang berbangsa cina buat waktu perayaan dorang. It is Holiday yes! Sebab aku tengok jarang je dorang pergi melawat sedara mara macam kita waktu perayaan. Tapi dorang more to having fun with family. Pergi bercuti di seluruh pelusuk dunia termasuk malaysia, haruslah :)
 Ini buah hati saya. Paling garang hahaha tapi paling sporting aauwwwww
 'hoiii turunlah sini, lame tak jumpa kot! sombong gila!' fine. fine
 Layak tak jadi model buaya disini? Hmmm jadi mangsa buaya adelah.
I just love the view :) Macam dalam dunia tarzan hewhewhew!
 Euwwwwww nampak tak? Buaya ni dua kali ganda aku tahu? Sangat besar. Mula-mula nampak yang kecik kenot je. Agresif kot. Lepastu budak-budak ni pakat dok jerit 'ucu, ucu, sini lagi besar!'. Aku pon terus berlari lari esaited weh nak tengok buaya besar nih. Rasanya masa ni buaya besar gedabak ni baru sudah lunch. Sebab perut kembung lepastu langsung tak endah kitorang yang bising kemain. Amboiii sombong betol si gemok ni. Tak nak kawan! uh
 I love you umi muahmuah!

 Hey itu giraffe! Nampak tak? Anggun berkaki panjang.
  Bear ni baru bangun. Comel je dia tido. Tapi bila aku nak snap, dia terus bangun buat catwalk. olololololo
 Sebenarnya nak tunjuk ikan keli besar peha kat belakang ni. 
Tapi terover pulak orang lain yang inteperim lebih wahahahaha
 Cuba teka ini ape? Hah girafah? Bukan ye adik-adik...
 Sebenarnya dia adalah si unta! Sangat comel. 
Suka mengunyah dan menunjukkan bibirnya yang gebus. Tau nak cium cium je engko ye hakhakhak ^^
 Mula-mula ingat haiwan ni adalah baby rusa. Rupanya kangaroo! ololololo. Kitorang tunggu lama kemain kat sini sebab nak tengok dia bangun lompat-lompat hahaha. Lepastu sebok nak usha dia punya poket. Comel sangat! Kan ada dalam cerita kartun baby kangaroo duduk dalam kantung poket tu, haa macam tu la.

Banyak sangat sebenarnya gambar nak share with you guys. Tapi cukuplah sikit-sikit je hihihi. Lagipun image sangat berat nanti lambat nak loading. Btw, we were really had fun here! Lama tak datang zoo, so rasa macam back to old times hihihihi. Bezanya dulu nampak binatang terus terjerit hahaha sekarang ni binatang pulak terjerit tengok aku -.- Tapi ada satu binatang yang langsung tak jerit, olohhh sporting betol. Dah la romantik hewhewhew
 Taraaaa! Boyfriend baru saya! Nama dia gigolo eh eh ada masalah tak dengan nama tu? T__T

Selepas memenatkan diri berjalan-jalan disekitar zoo dengan gembiranya, kitorang terus start berpicnic di depan tasik zoo taiping ni. Siap berbekal nasi sudah. Cuma tinggal nak goreng-goreng ayam je. hihihi. Semua orang tengok semacam hahaha. Orang lain beli bekal kat gerai, kitorang siap bawak dapur tuh. Dah macam bercamping.

Hopefully nanti next time boleh datang lagi jumpa sahabat karib kat atas tu hahahaha. Datang lagi siap tolak troli, troli yang takde baby orang, tapi baby aku sendiri. Hamboiiiiiii *pang nak?*



Have a nice day peoples! :)







p/s : pssttt mane nak tgk live cite kuch kuch hota hai kat tv3? aku diluar kawasan ni, tade kat rumah. please please help me! T___T




www.tips-fb.com

4 comments:

Arra Ahmad on February 11, 2012 at 2:52 PM said...

bestnya jalan2..:)

Ali Power on February 13, 2012 at 2:11 AM said...

rajinnye die bergambar

LittleGurl on February 22, 2012 at 3:05 PM said...

Arra Ahmad : teeheeee sgt best! :))

LittleGurl on February 22, 2012 at 3:06 PM said...

Ali power : haha rajinlah sgt kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting