Followers

Friday, February 10, 2012

Holiday : Part 1

Broommm..Broommm by LittleGurl
Assalamualaikum w.b.t

Hello. Salam Jumaat buat semua :)

Hows your day? Is it awesome? How about me? Mestilah awesome setiap hari. Alhamdulillah. Even not have fun pon actually, everyday dok terbongkang mengadap tivi, takpon bosan-bosan pegi dapur start baking or cooking sampai muntah, i will make sure everyday is awesome! Hihihihi hey you should find something untuk happykan diri tahu? :)

So, within of chinese new year baru-baru ini (a week), me and my family telah pergi berjimba-jimba holiday yay! :) Sangat seronok sebab dah lame tak pegi holiday. Unfortunately sebenarnya ini bukanlah betol-betol holiday pon. So tak semua sibling yang pegi. Eh ade pulak bukan betol-betol kan -.- Sebenarnya my sis yang dah kawen tu pegi honeymoon kat Pulau Pangkor and sponsored by my auntie yang sporting morting. Memandangkan aku dah lama pulak tak pegi Perak since sambung study kat shah alam pulak sebelum ni (before this masa diploma i ambek kos QS kat uitm seri iskandar), so my auntie pon sponsored jugak for me, my mom and niece. Hihihi best best! :) Nampaknya ini dah jadi honeymoon berpasang-pasangan hahaha, boleh?

It was a long journey since the holiday not only includes Pulau Pangkor, but also Perak, Penang and Kuala Lumpur :)

Just imagine the whole week asyik berhijrah tak kesudah? We just took a bus from Kelantan to Perak and Kuala Lumpur. And the final destination must be Kelantan again by KTM. Seriously rasa macam minah salleh tengah berkeliaran di sekitar malaysia -.- Bezanya tak bawak la beg yang macam gunung tu sebab setiap destination adalah rumah kaum kerabat sendiri :) So nak pegi jalan just bawak handbag, no need beg camping besar gedabak itu, tak larat tau nak bawak. Bajet minah scotland nak bawak beg camping merata-rata haha. Serius, jalan jauh dalam masa seminggu for me better naik bas saja. Sebab bawak kereta for sure penat sangat. Just an opinion :)

The pictures sangaattttttlah banyak. But i still wanna share you some of the pictures :) Nak tengok lagi banyak just view my facebook. Wahwahwah promote gitew ^^

Enjoy peoples! :)
Ready to go hoyeeaaahhhh ^^
Menjamu selera kejap dekat Lumut. Terlupa pula nama kedai itu. Serius, makanan banyak sampai taktau nak ambek yang mana. Terus rambang mata. Pergh, tengok makanan pon boleh rambang mata -.-
 Here we come :) Sampai sudah. Alhamdulillah.
^^
Suka gambar ni sebab ade mark paling cool JETI PANGKOR 
 Sampai-sampai terus teruja tengok van comel hihihi 
Bila sampai je tempat penginapan terus menerpa ke arah pantai! Whoaaaaa bestnya. Cuaca sangat baik :)
 Siap berkelah lagi masak meggi huahuahua :D Eh baby Shauqi pon datang berkelah juga yay!

Bakal pengantin bersama pengantin baru wahahaha. Bakal pengantin? Dushdushdush

 13 years old kids. Sorang besau, sorang kecik. Tapi sama-sama potpet membuli ucu, sabo jela.

 All of us! Wishing that oneday boleh holiday with all sibling's members pulak :) InsyaAllah.
 Ok bergaya je lebih. Bila nak selam muka terkial-kial rasa macam nak lemas, padahal brapa inci je pon jarak kaki dengan pasir bawah tu anyoyoyoyo T___T


Dah penat bersnorkling segala bagai petang tu, malam pula ayuh mencekik darah bersama-sama. Bertuah tahu sebab sempat snorkling petang tu. Sebab malam tu hujan turun dengan lebatnya. Baru je puji cuaca sangat baik petang tadi, malamnya terus hujan lebat. Lepastu pula esokkan terus tak boleh main snorkling atau pon apa-apa games air, sebab ombak kuat. We were so glad sebab sempat kan hihihi
 Dah kenyang terus buat peace sorang-sorang. Padahal umi kat belakang pon nak buat peace. Tapi sebab aku over so umi terus tak jadi nak buat T___T
Shopping fridge magnet and keychain time! Habis budak-budak ni borong :) Pulak tu kakak kemain nak borong juga. Yelah, sejak dok diperantauan (ececeh) terus nak shopping sakan untuk umi, abah dan adik-adik :) Haruslah borong untuk family sendiri. 
Masa untuk pulang :)
 Yang tengah itulah my niece yang sekarang dah dok kat Kelantan juga. Menyambung pelajaran di sekolah agama naim lilbanat sebab memperoleh keputusan cemerlang 5A upsr tahun lepas. Syukur Alhamdulillah berkat usaha dan tawakal, akhirnya berjaya masuk ke sekolah agama terpilih, pulak tu paling mengembirakan dia sebab dekat kampung atok nenek sendiri hihihihi



We were really had fun! Hilang segala masalah, tenang segala jiwa :)

Good bye Pangkor Island. Till meet again ^^










www.tips-fb.com

3 comments:

Shereen Yahya on February 10, 2012 at 9:44 PM said...

wah , bestnya ... dah lama ta pergi p.pangkor :)

Iffika | Ruslan on February 10, 2012 at 11:57 PM said...

best gilaaa . nice picc , CANTIKK <3

Schajar McFlurry on February 11, 2012 at 2:01 AM said...

best nya pegi sane... last 2 years pegi sane... pastu tak pegi dah..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting