Followers

Tuesday, April 26, 2011

terima kasih adobe photoshop!

Broommm..Broommm by LittleGurl
Member LG pernah cakap kalau masuk adobe photoshop dalam my notebook, nanti jadik lembap sistem dalam ne. Oleh kerana saya amat lah degil, jadi saya tetap gatal masukkan jugak atas bantuan Cik Bella comel yang mempromot Blog Wan kepada saya. Oh Wan ini bukanlah pakwe saya ye. Mungkin nama saja sama, tapi orang laen laen. teeheeeee "_________".  Tengkiu to both of you. Lepas tu ade masalah sket sebab screen notebook LG cacat kat belah kiri. Dye punye screen dah koyak. Waaaa! So, bile fullscreen adobe photoshop punya window, dah tak nampak tools kat tepi tu. Atas bantuan and nasihat kawan LG, Fikri, finally LG dapat drag tools tu bawak ke belah kanan. Fuh, naseb baek. Lau tak sia sia je download lame tapi tak dapat guna. =.=

Sape kata masuk adobe photoshop notebook jadik lembap? Tak pun. LG dah download software adobe dengan jayanya. yeay! Happy sangat coz LG suka edit photos dalam adobe ne. Now i got my new adobe photoshop setelah kehilangan lappy lame tu. T_T

Oleh kerana beria betul saya harini, saya buat header blog baru sampai buku atas meja saya abaikan. T_T Teruknya. hohoho...

Mula mula LG buat header yang bawah ne. My bff, alyn said macam orang gila? Ape yang macam gila tah. Tuan blog? ok fine!fine!





Then LG create the new one kasik gambar lagi kecik. Tade la nampak overrrr sangat kan. Nanti kata header ne macam gila lagi. hahaha
Tapi tetap peace yoo!!

Ok then sangat satisfied dengan header yang ne nampak simple and sweet sangat tang butterfly tu. Macam kat taman bunga jerk. wakakakakaka!

Korang nak buat jugak? Jom terjah Wan. LG ikut sume step yang dye ajar taw. Dari start download adobe photoshop sampai la macam mane nak create korang punya header. LG kena ikut ape wan ajar sebab dah tak ingat mcm mane nak buat. Naseb baek basic sket sket ingat lagi. Huhuhu. Sume atas kretiviti korang ok. Cantik tak laen cerita la kan, janji puas hati sebab penat lelah buat sampai terabai buku saya. Ouch!

GUD LUCK korang ! ^.^


p/s : tengah practise buat doodles pakai paint. wink wink =.=








www.tips-fb.com

4 comments:

umira on April 27, 2011 at 8:10 AM said...

simple and nice LG :)

♥ MiSs WuNny ♥ on April 27, 2011 at 11:01 AM said...

chumelll ur new header...^^

LittleGurl on April 27, 2011 at 11:07 AM said...

umira@ tengkiu dear ;)
miss wunny@ hehehe.penat perah otak sbb msa wat idea susa nk muncul..ngagaga. neway tq sweety!~

najihah sahami on April 27, 2011 at 5:35 PM said...

eheee...cumil!!t dh siap doodle tu jgn lupa tayang tau!! nk tgk!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting