Followers

Thursday, April 14, 2011

Sunway@Aimar Char Kuey Tiew TTDI Jaya

Broommm..Broommm by LittleGurl
Akhir akhir ne asyik nak cerita pasal makan je. Memang patut la ramai yang cakap badan i dah debab. Pedulik la janji perut kenyang. Hey, 3 hari lepas gedik ikut Dee pegi Sunway. Padahal tak plan langsung. Malas kot nak kua. 

(jalan balek kolej dari class)

Dee: Ila,pas beli tiket kitorang nak pegi Sunway. Ikot tak?
LG  : Ea? Hmm...(teros melangkah menuju ke arah mereka)

What the..??? 

Tetiba je melangkah laju tanpa segan silu pastu tersengih sengih macam kerang busuk. Memang pantang betol orang ajak jalan ne. Tambah plak kau duduk deam kat blakang pastu orang laen yang drive kan. Memang seronok gile.

Lepas beli tiket budak budak yang rindukan kampung halaman ne ( LG tak balek ouh,sedey T_T), kitorang tros bergerak ke SUNWAY. Lame dah kot tak pegi. Lau ajak Encik Fafau kompem dye tanak. Katanya jauh. Ok fine la dear,fine. ^.^


Memang dah nama perempuan kot suke jalan jalan then window shopping. Padahal tade ape nak beli or survey pom. Saje je la ne menggatal nak pusing pusing kan. Ok la dari pergi shopping sakan habeskan duet yang dah tinggal bape ketul je ne T_T.


Kawan saya sume hot hot =D

Lapa punya pasal, so budak budak ne teros terkam Sizzling kat Jusco. LG cuma makan benda ringan je, sebab 2 hours before this dah isi perut dengan kueh pastu nasi lauk ayam merah. Kalau makan lagi after 2 hours, tatau nak cakap ape. Terbongkang macam ular sawa.


Cik Dee tengah focus menghabeskan sizzling yang boley tahan sedap.

Masa tengah jalan jalan dalam Sunway, ade lah satu family macam arabian je pakai purdah dan jubah hitam. Berenti tanya kitorang mane tempat nak solat (in english ok). LG tak bape nak dengar sangat dye cakap. Cuma nampak jelas dye dop angkat angkat tangan tunjuk cara solat. Ooo,maknanya nak tau surau la tu. Nasib baek la kami gadis baik, tambah pulak masa tu memang berapa kerat je kot awek awek melayu kat sekitar, jadi kena la tunjuk jalan kebenaran kat warga asing ne. Kitorang ape lagi bawak je dorang pergi ke surau. Mula mula macam pening jugak la tak ingat belah mana. LG lagi la memang susah nak ingat jalan. Nasib baik kawan ne memang jenis cekap sikit bab tu. 


Memang sempoi la pegi Sunway pakai simple gile. Ini tandanya pelajar sejati yang tak over =.= 


Konon macam artis. Padahal macam....... T_T


Comey gile kasut tu. Nak bawak balek hostel boley?

Dah sampai, kitorang berenti sekali jugak untuk solat Asar. Pertama kali masuk masa solat zohor tadi, tergamam seketika. Sebab surau tu kosong, tade sape yang ade. Time masuk kali kedua ne pun sama. Eh, kat Malaysia ke kat Amerika ne? 


Tengok, surau kosong ok. Belah surau laki tatau la cane.
Ok. Maybe sume orang dah solat kot sebelum ne kan kan. T_T 


Terkejut beruk bile tengop harga kat kaunter RM18.80. Hey, banyak ne pun mahal ke? Baek makan aiskrim Mc'd RM1.00 tuh. T_T . Biasa la first time makan kat Tutti Fruits ne. Rasa macam masuk kandang lembu mengembek, masuk kandang kambing menguap. Eh, betul ke?


Ok sedap gile. Harga pom berpatutan T_T

Pas solat asar tu terus bergerak pegi Restoren Aimar kat TTDI Jaya. Kata Dee, ne tempat femes. Dah penah masuk paper sebab kat sini femes dengan Char Kuey Tiew. Tapi LG tak berapa suka Char Kuey Tiew. Padahal dulu masa kat Perak memang minat gile kot. Gara gara perubahan hormon, teros jadi tak suka. Salahkan hormon pulak.


Ne signboard kat dalam kedai.


Ni plak bahagian dalam kedai ne. Luas nye boley tahan. Ade meja untuk 4 orang, 6 orang dan 8 orang kalau tak silap. Means kalau datang ramai ramai, tak perlu la nak rapatkan meja kecik kecik tu. 


Memandangkan LG tak berapa suka char kuey tiew even kat tempat ne memang femes, LG just order mee goreng basah. Perggh! Masyuk! 


Selesai sudah berfoya foya dengan rakan rakan, marilah kita mengerjakan solat Marghrib pula di sini > Masjid Shah Alam



p/s : tinggal beberapa hari lagi nak habes study T_T


www.tips-fb.com

4 comments:

syairahmohdanuar on April 14, 2011 at 10:27 PM said...

rasa mcm nk meleleh air liur tgk tutti tu.n tingat char kotiau.hukhuk

Nadirah Abdul Mubin on April 14, 2011 at 10:38 PM said...

ai suka entry u yg ni....hehehe

Zul Mahir on April 20, 2011 at 7:09 PM said...

g x ajak...

LittleGurl on May 1, 2011 at 3:59 PM said...

syairah@ hehehe..blanje LG tutti cepat.ehehe

dee@ i pun sukeeeee

expert@ esok jom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting