Followers

Friday, September 23, 2011

kusangkakan panas hingga ke petang, rupanya hujan yang menyirami

Broommm..Broommm by LittleGurl
Assalamualaikum w.b.t


Aku baru beli perabot. Banyak aku beli. Katil baru, meja lampu baru, sofa, telivisen dan juga tingkap pintu (eh eh termasuk dlm kategori perabot jugak eh?).

Perghhhhh kaya aku kaya! Sekaligus aku boleh pau IKEA dengan jayanya. Hahahahaha

Alah sape-sape pom boleh gandakan wang berdouble-double macam aku. Lepastu boleh hambek mana-mana perabot yang kau suka, mana-mana accessories yang kau minat then kau boleh la nak jalan dongak dagu. Bestkan?


Haaaaa ni dia benda yang aku dok heboh-heboh. Perabot IKEA (lah sangat) inilah yang murah. Hahahaha. Duet dah beriban dapat, so rembat sajalah mane berkenan ye dak? Tengok cantik sangat dapur haku tu sampai dapur tak berasap langsung. Oh biasalah dapur baru. Sayanglah kalau ianya kotor.


Sebenarnya taknak tunjuk yang ni, tapi tunjuk jugaklah. Ruang tamu luas kemain, tapi sofa kecik, telivisen pon kecik saiz macam 14" je kot. Alah, hidup membujang cukuplah yang kecik-kecik sudah. Bhahaha

Ok habes mukadimah pasal games. Asyik asyik games je games asyik asyik -_-'

Sebenarnya aku cuma nak tunjuk ni je. Pakai camera tepon cap ayam saja. Tak mampu nak beli DSLR macam orang ramai.


Aku kagum dengan umi aku yang comel tu. Dah la comel, reti pulak jaga pokok bunga. Haku? Setakat siram tu boleh la. Nak gempar gemburkan ia, haruslah kena menuntut dengan yang pakar, barulah bunga mekar menawan macam ini, ye dak? Lawa gila kan? Eeeeeeeeeeee geram nak cubit-cubit pelok cium ia. Eh takleh takleh nanti kelopak dia gugur kat bumi camno?


Baru saja nak bersorak kegembiraan semasa bunga matahari mengembang sambil menyanyi lagu 'matahari', tiba-tiba pula si awan putih menjeleskan diri lalu menutup matahari dari menyinari cahaya ke bumi. Sobsobsob. Sampainya hati si awan putih. Terkilan si bunga matahari. Eh eh bukan. Rupanya bunga matahari bersorak gembira la!

Hujan oh hujan mengapa dikau turun
Basahlah kami bunga-bunga merimbun
Tapi terasa hilang hausnya diri
Itulah tanda kami murah rezeki
Kembanglah bunga kuntum mewangi
Mekar berseri-seri
Lalalalalallala...lalalalalalala dah dah lupe lirik -_-'


Lagu teater muzikal kanak-kanak : Taman Baginda (1998)
rindunyaaaa 

Rupa-rupanya hujan turun bukan nak mengecewakan, tapi membahagiakan. Bersyukur kerana adanya panas & hujan, malam & siang, gelap & cerah kerana itulah pelengkap dalam hidup kita. Setiap perkara dalam hidup, Allah s.w.t telah menciptakannya berpasang-pasangan. ;) (tetibe). Ok dah boleh tido dengan amannya sambil memeluk selimut busuk. Oh dinginnya.



Esok gua kena bangun pagi-pagi nak pegi jalan-jalan makan hangin asap.Ok bai!





Nota kaki : motif? tadak motif! hahaha



www.tips-fb.com

7 comments:

bella luna on September 23, 2011 at 12:46 AM said...

wah,seronok je dia main games yek,mesti mak suh siram bunga pun tak buat nie,.

Schajar McFlurry on September 24, 2011 at 11:08 AM said...

LG! awk dah laen larh sekarang dear.... maken comel... :)

btw, Scha baru jer nk update belog semula... setelah sekian lama bercuti di alam blogger... :D

yuyu Zulaikha on September 24, 2011 at 3:01 PM said...

arghh! tak aci dengan orang dah habis study ni!

LittleGurl on September 29, 2011 at 12:40 AM said...

bella luna : haha mestila tolong la yunk ;)

LittleGurl on September 29, 2011 at 12:41 AM said...

schajar : syg! u pon lain jugak la babe. sebab lense kan? hihi rindu nak dengar celoteh u psl oversea! wuuu wuu jeles

LittleGurl on September 29, 2011 at 12:43 AM said...

yuyu : omg, babe u came to my site and drop a comment? uwaaaarghhhhh sukanyaaa!!! hahahaha esaited pulak. haiya yuyu kena skolah elok-elok kena rajin pegi sekolah jangan nak ngengade malas tahu? *bajet guru disiplin HAHAHA jgn jeles.

Nazrul Azrin on August 17, 2013 at 8:53 PM said...

Hujan oh hujan mengapa dikau turun
Basahlah kami bunga-bunga merimbun
Tapi terasa hilang hausnya diri
Itulah tanda kami murah rezeki


Kembanglah bunga kuntum mewangi
Mekar berseri-seri
Makin segar bunga harapan
Kian indah taman kenangan

Hujan oh hujan turunlah lagi
Siramkan kami bagai puteri
Jangan sekali dating tak henti
Habis banjir satu negeri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting