Followers

Monday, May 2, 2011

Danga Bay,ape yang best?

Broommm..Broommm by LittleGurl
Pagi pagi lagi Encik Fafau message dah on the way pergi johor bharu. Harap harap perjalanan selamat pergi balik ye my dear. Teringin nak ikut tapi apakan daya dye pergi atas urusan keluarga sebab adik Encik Fafau dapat posting kat johor. Wah tahniah Fathi! Sebok je kau LG pergi mana mana sume nak ikut kan. haha.

Honest LG macam tak pernah pergi je johor. Eh ade ke 'macam' plak. Ne memang dah konfem tak penah pegi sebab memang langsung tak ingat bile pegi entah. Means, tak pernah pegi kot even waktu kecik dulu. Memang ketinggalan betul la. Nak pergi Australia, UK, Japan konon. Padahal around Malaysia pun belom cukup terjah lagi. Ok. Fine. Fine.

Ape yang best Danga Bay kat Johor Bharu?

Kawan LG ramai jugak asal dari johor. But some of them cakap Danga Bay tak de la best sangat pun. Macam biasa je. Ok bagi LG yang tak pernah pergi, memang la macam rasa 'wah,bestnye'. Tak penah pegi lagi kan. But for me, at least sebelum kata best tak best baek kite try dulu pergi and make our own conclusion. Pergi lagi bagos dari tak penah pegi langsung. Sebagai contoh kalau ade yang tanya korang, ape rasa ais-krim, at least korang boleh la jawab 'perrghhhhhhhhh,sedap tuuuuu' berbanding dengan 'hmmm,entah tak penah rasa.'

See? Sekurang kurangnya lau orang tanya 'weh ko dah penah pegi Danga Bay tak?' ' Penah!!! (sambil kepala mendongak ke langit)'. hahaha. Bangga gila kan. Tade la nampak macam kuno sangat. (terasa ai) T_T

Danga Beach



Sape tak suka pegi beach cuba angkat kaki cepat! Memang korang rugi gile kalau tak suka pegi pantai. Helo, tempat yang paling aman kat pantai lah. Dari duduk tempat hingaq, bising bising tu ape kata korang pergi pantai sedup udara nyaman. Perggghhh, sonoknye. =.=

Dah nama pulak pantai, mesti ada makanan seafood and air kelapa yang sedap hingga menjilat ibu jari tuh. Sekali kau telan isi kelapa tu rasa sejuk hingga ke kerongkong.Memang nikmat dunia.

Danga Cruise 8




Pernah dengar Star Cruise dekat Port Klang tak? Star Cruise tu macam kapal titanic. Pernah tengok titanic? Kalau tak pernah memang tak tau nak explain macam mana. Kena pergi download dulu filem titanic tu sekarang baru la korang dapat bayangkan betapa lebar dan besarnye kapal idaman kalbu ku ini.

Kat Danga Bay pun ape kurangnya. Dorang namakan kapal tersebut 'Danga Cruise 8'.Sape sape pun boleh cuba naek tapi bayaran dye LG kurang pasti pulak. For sure, mesti lagi mahal dari tiket flight kot. Biasanya Danga Cruise 8 ne provide banyak facilities dan tarikannya :

- Cruise Dining
- Wedding & Entertainment
- Unique settings
- Sightseeing Cruise

Biasanya this cruise is more to private functions, dinners, parties and also corporate events. Korang boleh bawak mak ayah korang naik cruise ne dan menikmati pelancongan yang menakjubkan! Wah! (macam la aku penah pegi kan.haha)

Danga World

Mini Zoo
Bawak adik adik korang dan korang sendiri pergi kat tempat ne mesti seronok gila. Dah la ade mini zoo boleh tengok banyak jenis binatang hot hot spicy. Lame nye tak pegi zoo sampai dah lupa rupa original badak sumbu. T_T . And bayangkan lah korang kat Disneyland padahal bukan pun. haha. Nampak dalam gambar macam best je. OMG! Wish to go there. Ade sape sape nak bawak tak?

Theme Park
Danga City Mall


For those yang memang hantu shopping boleh datang kat tempat ne. Tak de heaven gila tempat shopping macam Pasar Baru kat Bandung ataupun kat Padang Besar kat Perlis (betul ke?). Nama pulak shopping mall kan barang barang branded ajela yang ade. ngeeeeeeee~ 

LG kalu pergi tempat shopping, especially kat tempat baru pegi, LG prefer kawasan shopping macam kat Pasar Baru or Padang Besar tu. Even crowded tapi ape yang menariknya korang takkan dapat cari barang yang sama kat situ dengan tempat laen. Banyak barang baru yang kita boleh jumpa dan boleh beli kasi kat kawan kawan. Barulah namanya pergi holiday kan. Kalau pergi shopping mall ne, asyik brand sama je. Baek pergi KLCC or Mid Valley je. Sama jugak. Betul?

More details about Danga Bay please click HERE

Kesimpulannya, mari pergi melancong!!!!

Doakan LG dapat keje cepat cepat nanti nak bawak umi pegi Danga Bay and Bandung! wah wah wah! Rindu Bandung!!!!


Location : Universitas Pendidikan Indonesia


p/s: hari ibu dah dekat kan?dah beli hadiah kat mama/umi/mak korang tak?kalau belum,jom join "Mom On Facebook" Snapshot Contest sempena hari ibu kat Summit Subang USJ. mesti bahagia sangat bila tengok wajah ibu kita tersenyum gembira on that special day  ^.^


www.tips-fb.com

5 comments:

Cikbeyla Nabiella on May 2, 2011 at 3:39 PM said...

ehem ehem, orang johor ni.
hahahha. danga tuh best jugak lahh.
tapi best bile malam. pastu jgn lupe msok rumah antoo kat sane *kalau ade lagi lahh* hahahhah.
lame gak tak gerak sane. :)

Anonymous said...

kalau penah lalu tapi tak penah singgah tuh di panggil penah pergi ke x ek...huhuuuu....

Far8 budak baik on May 3, 2011 at 7:29 AM said...

aku ingt LG ni jenama tu..
hahaha adoyai..
waaaa sumpah best..baik pi TS
dekat tapi best haha =p

nelly on May 3, 2011 at 2:13 PM said...

amboi ..best nya ^^

arxar on May 5, 2011 at 12:38 AM said...

waaa!! best nye!
kite tak penah ag pegi danga bay tau yang :((

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting