Followers

Thursday, May 5, 2011

Episod berperang sudah tamat. Eh eh belom tamat lagi. T_T

Broommm..Broommm by LittleGurl
Assalamualaikum ^.^

Dah berapa hari tak bukak belog sayang neh. Eh, bukak cuma malas nak hupdated belog. hehe alaa bukan saje pun malas malas ne sebab final exam punya pasal la kena focus. Betul? Ecehh macam la focus sangat padahal tangan tok tek tok tek tekan keypad maen game. T_T


Sempat lagi buat peace no war sebelom start exam. Ok ne gambar nak pergi exam 2 hari yang lepas.


Muka takleh blah excited macam nak pergi dinner padahal ............
dalam hati ada taman cuak!

Hari ni dah masuk paper yang ketiga. Yeaa! Lega jantung hatiku rasa macam nak nyanyi lagu i love you, you love me, we are happy family, with a big big hug and the kiss from me to you, once you say u love me too blablablablabla. Ok stop. Dah la lirik lagu kucar kacir sebab dah lama lupa kan cerita kartun zaman sekolah. 

Tinggal lagi 1,2,3,4,5. Haaa 5 hari lagi LG akan balek kampung buat selamanya. Cepat gila masa berlalu kan (ke aku yang tak sedar). Pejam celik pejam celik dah nak raya dah. Semalam masa study layan lagu raya padahal puasa pun belom habes ganti lagi. haha. Opsst! Ok ok nanti nak ganti la. Nak start bebel la tuuu. Eh, tiba tiba masuk topik raya apehal lak?

Korang, dah 5 tahun LG dalam industri pembinaan ne. Perghh bajet la kau macam dah masuk keje. Padahal Grad pom belom. wakakaka. Maksud LG belajar kat UiTM sejak zaman diploma hingga zaman degree (ijazah kalau tak paham) dengan course yang sama iaitu Quantity Surveyor. Ramai yang ingat belajar construction korang nampak arkitek dengan engineer je kan? Helo, tolong jangan sisihkan kami QS bekerjaya ne tau. Bukan calang calang nak jadik QS sebab otak korang kena power kira cost bangunan. Kalau tade QS, takde la korang tau nilai value rumah korang tu. Cepat sape nak suh LG kira, book cepat! teeheeee

Tadi paper economy. Awal awal lagi dapat kertas soklan terus conteng formula kat kertas tu. Bukan nak tengok soalan tapi maen conteng pulak kan. LG perasan ade lecturer tu tengok eleeehhh bukan jawab terus pun kecoh ah lu. haha. Eh,terderhaka pulak kat lecturer tu. Gurau gurau je. lalalalala

Present Value of 1
       1
    (1+i)n

Present Value of 1 per annum
   1-  1
      (1+i)n
      i


LG tak puas hati jugak jawab exam tadi sebab ade yang confius and silap bab calculation tu. Bab essay tu macam ok la kan sebab boleh goreng goreng kicap ala ala chef wan. Tapi yang calculation tu macam hampeh je. Sobsobsob. Mitak mitak la lecturer berbaek hati jugak kan tengok step step yang bawah bawah tu rasa macam dah betul dah. Ngagaga. Tawakal je la mudah mudahan diberkati. Amin. Tingga;l lagi 1 paper isnin depan. Tak sabarnye nak habes final. Hohohoho.



Korang dah abes exam da???


Waaaa.....tanak kawan la! T_T


www.tips-fb.com

3 comments:

Schajar McFlurry on May 5, 2011 at 3:28 PM said...

saye baru nak start exam bulan 6 nieyh.... takut nyer... hopefully everything will b orite! u to LG... =D

Khuzrin Kamarudin on May 6, 2011 at 8:58 AM said...

All out!! hahaha..

tomatokering :) on May 6, 2011 at 10:29 PM said...

wahhhh ~ kongrets LG .. nak book !! ^^ kekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting