Followers

Saturday, May 14, 2011

Janda tak baik T_T

Broommm..Broommm by LittleGurl
Assalamualaikum w.b.t

Entry malas campur masa terhad sebab curik curik pakai broadband abang. Biasa la bila jadi mangsa penganggur sekejap memang macam ne, segala benda nak pinjam-ambek-barang-orang. Alah bukan selalu pernah pun. Time balek ne je nak berubah jadik jahat sikit. haha


Pagi tadi liat gila nak bangun tapi kena paksa jugak sebab semalam dah janji dengan umi nak ikut pegi program hari keluarga persatuan rukun tetangga peringkat negeri yang bertempat di pasir mas kelantan. Dari duduk mengadap laptop sampai terjojol mata keluar, baeklah kita pergi menghirup udara luar tengok orang ramai kan. Kawan umi pick-up by 8.30 a.m dah bergerak pegi sana ffuhhh jalan-bersimpang-siur-busy-dengan-polis-buat-sekatan sebab orang ramai berpusu pusu nak masok ke stadium. Actually kali ne umi pegi sebab bawak wakil (kawan umi) untuk pertandingan gubahan bunga guna bahan bahan terbuang. Ade jugak la pertandingan laen macam pertandingan melukis untuk kanak kanak tadika (gian gile nak masok tadi!wakakaka), pertandingan gubahan sejadah, gubahan kaen dan blablabla. 


Yang ne gubahan guna sejadah. Cool kan sebab bentuk dye macam handbag. pergghhh


Ne pulak combination of two. Kalau ikotkan dye orang yang gubah ne cakap ade combination of 3 la konon konon. Kipas untuk cina. Tengkolok tu untuk Melayu. Kerusi tu untuk semua kaum. 1 malaysia katakan. heeee "______"



Dan paling xsangka, dapat pulak tempat ke tiga dalam acara tu.....
Heh* ingat tade bakat ke..


Eksaited macam aku je gubah. haha


Umi and Kak Mah, member baik sejak zaman muda mudi. Cool kan?


Love u mom! ^.^


Dapat cash hasil dari menang pertandingan tu, Kak Mah terus berbaik hati belanja makan nasi ayam kampung kat rantau panjang. Yea!yea! Happy gile sebab makan free hari ne kan. Tengkiu Kak Mah & husband! ^.^
Laju je kalau bab FREE ne. haip!

Habes makan teros basoh tangan and tengok orang kat sekeliling tiba tiba......


hahhhhhhh??



tu kak ain tu...kak ain...




cesss...ingatkan dah habes kes tu dah tade dah icon fake kak ain dalam kopi janda baik. Rupanya masih berleluasa lagi! Dah sampai kelantan pom. Memang rasa berdesing mata bila tengok. Teros potpetpotpet kat umi.

LG : Umi, tu kawan adik tu kat pelekat kopi janda baik. Kak Ain nama dia. Kopi janda baik tu penipu. Dia ambek gambar Kak Ain tanpa izin. Kak Ain dah saman dah.

Umi : Eh yeke? Habes tu ade lagi tu jual?

LG : Entah la kes tu dah settle ke tak.

Kawan umi : Pergi ambek satu tunjuk kat dia.

(sambil jalan pergi ambek satu pelekat dan bagi kat LG. Terus masuk kopi janda baik dalam handbag)


Umi : Nanti pos kopi ne kat ain tu gtau yang kat kelantan ade lagi yang edar gambar palsu ne. Jahat betul orang ne guna gambar orang laen sesuka hati.

Beria-ia umi suruh LG pos kat Kak Ain. haha

LG : Ok. Nanti adik gtau dia.

See, people will take more advantages from others. Dah muka owner tu tade la hot macam orang laen kan, saje je nak promot kopi mak dara dye pakai muka orang laen. eeee memang tak malu.

HATE kopi janda tak baik.

Untuk pengetahuan sume, sape sape yang tak kenal Kak Ain, dye adalah salah sorang blogger femes meletop! Kakak yang comei menarik memang ngebom! Tu pasal Kopi Janda Baik gedik ambek gambar Kak Ain. Gerammm ai. Sape sape nak kenal Kak Ain yang baik comei hot ne sila la ke blog beliau. Tekan SINI

Sabar ye kak ain sayang. Nanti LG pos kopi ne lau akak nak cari bukti lagi. Kat sini ade alamat pengedar. 


Geram gile! (aku plak over. haha)








Berani kerana benar! *tetibe*




www.tips-fb.com

7 comments:

nurul on May 15, 2011 at 11:18 PM said...

Lg..thnks a lot dear sbb concern psl hal kopi ni....sakit betol hati kite LG :(

LittleGurl on May 16, 2011 at 2:46 AM said...

of cos sis..sebab kenal akak tu yg jdik alert. sjak akak post sal kopi tu,mmg sgt2 alert sbb risau kan tibe2 ade lak wujud gmbr owg laen yg LG kenal lg. bnda2 macam ne bkn mende maen2 kak. Tu naseb baek bab2 kopi,kalau tibe2 gna gamba akak utk produk laen cane?produk yg x sepatotnye...ee mitak jauh la. bg LG,kalau smpai bnda ne tsebar luas,mmg kite kna ambek tindakan sewajarnye. sabar ek akak cyg..sma2 doa bia org tu dpt balasan stimpal@tbukak ati biar dye bayar akak atas ape yg dye buat tu..huhuhu...

aniz on May 16, 2011 at 12:52 PM said...

ksian ain....moh saman dia...hehehe

nurmohd619 on May 16, 2011 at 4:37 PM said...

hehee~~
tang kopi2...tuh org laen da komen...
xsgke tgn kamoo bersifat 'halus'..keep it up....hehee

hamzah ian on May 16, 2011 at 6:39 PM said...

waaaa.. macam ni pun ado.. ayoo

LittleGurl on May 17, 2011 at 3:12 PM said...

aniz : jom kite saman~! ;)

nurmohd : halus?xpaham...uhuuuuuuuuu.er..er..sal gubahan tu ea?macam LG ke yg buat?lalalala

hamzah : taw tape..geram je ase..grr

アヌム ちゃん on May 19, 2011 at 4:11 PM said...

Salam.
Datang visit sini..dan baca entri :) nice blog~
Sudi2 la visit me @ frommetoyou eh..arigatou..(^____^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting