Followers

Saturday, May 21, 2011

Me and my friends

Broommm..Broommm by LittleGurl
Assalamualaikum w.b.t

Aku baru lepas sambut kepulangan umi yang pergi kursus 3 hari kat Tok Bali. Ada jugak menggatal tanya umi boleh tak nak ikut, tapi hampeh bila umi senyum takde makna apepun maknanya aku memang takleh nak ikut. Mana boleh ini kursus untuk parti. haha. Ok fine. Budak-budak duduk rumah tengok tv je.

Sejak duduk rumah ni, ya ampun malas gila nak update blog aku pun tak tau apa masalah. Kalau masa kat hostel sebelum ni bukan main kau mengadap tak hingat dunia. Even busy nak dekat final exam atau busy nak pergi class eceh padahal class 3 hari sekali je dalam masa seminggu. Tapi hari hari nak update. Hari hari nak potpetpotpet sanggup tahan lapar even perot dah menyanyi lagu i need you mintak di isi. Now?

Bukan bermakna tak update aku terus senyap sunyi dari dunia maya ne. Memandangkan zaman millenium ne semua orang membuang masa mengadap laptop masing masing, samalah jugak dengan aku yang memang hantu internet. Mana taknya, pagi bukak mata breakfast facebook lunch dengan blog then malam dinner dengan facebook plus blog untuk blogwalking. Kau ade? Ok meh nak sep sep kita sama. LOL

Padahal mengadap facebook aku rasa macam dah boring gila sekarang eceh boring konon. haha. Kalau masa kat campus boleh la nak bergosip latest news kan dengan bff and classmates. Sekarang ne gosip artis je la yang aku ade camno nak bergosip hangit lagi? Rindu pulak dengan bff and classmates. *tetiba*

Aku sekarang prefer blogwalking berbanding dengan facebook. Ye,betul aku tak tipu. Aku blogwalking bukan setakat pergi mengendap blog femes femes macam retis tu Abang Ben, Fatin Liyana, Cik epalAilyl Rozanna, Hanis Zalikha, Sepet, Kak Nurulbadiah, Kak Ain, Maria Elena, Aizul Marcello, Irine Marcello. Aku jenguk jugak banyak blog sampai aku macam wah?!hebatnya blogger ni. eh blog ne bestnye. eh,blogger baru pun cecah beribu ribu follower? pergghh..patutla memang best. wah cantik@hensem nye blogger ne. Lebih kurang macam tu la. Memang awesome. Aku salut and tabik spring dekat semua blogger sebab korang hebat! Tak kisah la bloggers femes meletop atau newbie (aku pon!) pada aku kita sume sama je. Sebab kita masing masing berblogging untuk sharing our life kan? >.<

Sebelum habis final year minggu lepas (weh,aku dah habis study?), aku lepak lepak dengan bff and coursemates dua orang laki yang machos gila you. Ikutkan hati nak pergi jalan jauh la sikit kan sebab dah habis final year kot dah tak tau bila nak jumpa lagi sobs sobs. Tapi sebab bff terpaksa angkut barang-barang dorang petang tu, jadi pergi lepak dekat-dekat je la. Tambah pulak aku nak balik kampung dah malam tu ceh awal gila aku balik. haha. 

Aku dengan member member cuma pergi Plaza Alam Central (PAS). Kalau yang duduk kat area Shah Alam tak tau ape mende PAS ne aku tak tau nak cakap. PAS ne la tempat paling popular kat Shah Alam tempat kau nak shopping seluar kasut baju segala bagai. Aku pergi sana bukan nak pergi shopping pun sebab poket dah kempis tinggal duet syiling dua puluh sen berkeping-keping gila ke nak shopping? Kitorang plan pergi maen bowling yay! Lama gila tak main bowling


tetiba perut aku nampak macam ***cit. ok itu tipu. T_T

menyampah gila main time ne sebab terok ggrrrr. sampai alyn kata 'mane zaman kegemilangan ko?'
ceh. tape tape next time aku make sure my fullmark more than 200++ 


oloh. rindu beb >.<


top from left : alyn, elah, eny
bottom from left : seha, fizah, mira


miss u guys a lot! sobs sobs


>.<

Unfortunately, cik bie tak dapat join sekali sebab dia kena rushing settle banyak benda masa tuh. Korang tau tak? Lepas habis paper petang isnin tu, cik bie terus dapat panggilan offer dari contractor? Gila betul perempuan tuh. Oh, jeles jeles. haha. Tapi tu la, berkat usaha tawakal dapat keje awal gila compared ngan bff yang lain. Yang laen laen ne? Hampeh, 1 pun interview belum pegi lagi ade hati nak dapat offer (aku la tu...). Cik bie tu dah 4 kali pergi interview. Macam-macam experience dah dapat. And you know what again, tempat keje dia bangunan sebelah tempat keje boyfriend dia. Ciss! Ni buat aku rasa nak apply keje area klang ne. lalala


Cik Bie with her new workplace

Aku bukan tanak apply sebelum final exam aritu. Tapi tanak campur adukkan interview session dengan study. Sebab aku bukan jenis manusia yang boleh pikir banyak benda dalam satu masa yang sama actually. Kadang aku boleh jadi macam arrgghhh!apa semua ne? haha. memang emosi lebih. And sebenarnya dah plan nak balik rumah senang lenang dulu bermesra-mesra dengan umi tersayang. boleh? euww, bagusnya aii. kuikuikui

Sekarang baru tengah perlahan lahan apply macam kura-kura. Adoyay. Apa nak jadi weh. Doakan aku cepat dapat keje nanti cepat kumpul duet kawen. (padahal 1 pun belom apply T__T)





p/s : korang prasan tak aku pakai kata diri 'aku' bukan 'LG'? Macam cool je guna 'aku' ne macam awal-awal entry dulu. Mesra katakan haha.





www.tips-fb.com

2 comments:

Edy Zaidi on May 25, 2011 at 10:21 AM said...

bestnya main bowling...dah lama xmain bowling

miss lolly a.k.a luvfareda on May 26, 2011 at 12:03 AM said...

theheheheh :))

moga dapat keje oke :)

bowlingggg tu, nak main jugak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting