Followers

Monday, January 31, 2011

packing mode : Bandung here i come =.=

Broommm..Broommm by LittleGurl
sekarang tepat jam 4.43a.m waktu Shah Alam, Malaysia.

muahahaha. bajet ko sekarang kat mane weh LG. tolong jangan mengarut boley? =P

by 5.00 p.m maybe, LG akan berangkat ke Bandung, Indonesia. Sila tadah tangan ramai ramai, doakan keselamatan saya pergi dan balik. tq sume! ^_^

Actually pergi ke sana bukan lah saje jejalan padahal jejalan je kot, tapi kami (Jawatankuasa Perwakilan Kolej Anggerik, UiTM Shah Alam) akan membuat lawatan ke Universitas Pendidikan Bandung Indonesia (UPI) dan menginap di sana. Seyes LG katakan, mood shopping langsung tade nak pegi sana,boley? woit! oversea tuh ko tak rase excited ke? bukan senang la beb nak pegi sana,boley ko kata tade mood? adoyai~

Bukan tade mood actually,tapi terlalu excited sampai xtaw nak kata ape. haha. punya la feeling habes pagi pagi buta. bukti? nah! 4.48 a.m maseh dop mengadap blog ne apehal? ne kes tak bley nak tido la ne. packing tak habes habes padahal bawak x banyak pom ok. sehelai sepinggang pom oke pe. bajet nak pegi shopping sana. haha

1 Februari tu nanti akan berlangsungnya seminar & juga perbentangan kertas kerja. bese la kalo ade lawatan ke univ laen memang kita akan berkongsi idea & pendapat. itu da memang jadik kewajipan bile melawat tempat tempat akademik camtu. uhu. tape la kan. carik pengalaman. pastu malam tu plak ade persembahan kebudayaan. and u noe what!? LG dipaksa menari dalam tarian traditional. 3 hari practices da jadik expert,boley? haha. bajet bagus kau. menari sampai terkehel kaki. kaki da kebas kebas. hello,jangan gelak kan saya ok. seumur hidup ta pernah pom menari tarian ape ape,tetiba diminta jadi penari. sila bangga dengan kejayaan saya. titik~ngagaga



bile entah nak berubah walaupon da masok 20-an. unmatured =.=

next day plaks kami akan jenjalan pusim kat area campus UPI maybe. tataw la tu kot kot nak teros pegi jenjalan area bandung. means 3 days tu memang jenjalan jew la kot. dunno. maybe plan boley berubah. hope sumenye berjalan ngan lancar. Amin... ^_^
reminder untuk ke Indonesia/luar negara/di airport :

1) perlu ade visa/passport. ini wajib!

2) please limited bahan bahan cecair korang, termasuk perfume,losyen and etc dalam handbag/beg galas korang. dalam bagasi tape ok!

3) tidak dibenarkan bawak sebarang bahan bahan tajam. contoh pisau, gunting dsb.
err!kalo jarum peniti/pin kat tudung pom xboley jugaks ke??anyone plss!! mode : risau

4) bawak makanan cikit  banyak banyak in case susa nak dapat nasi kerabu, nasi lemak, nasi ayam macam kat negara kite! huahuahuahuahuahua makan itu penting!

5) bawak ubat ubatan yang perlu. termasuk ubat ubatan yang orang laen tade, tapi korang ade. means special case. kalo rase diri da macam nak demam, baek batalkan hasrat nak pegi. sebab kalo pegi memang menyusahkan orang ramai. hakhakhakhak. bawak je sume ubat ubatan berkaitan termasuk ubat gastrik. ouh,peringatan utk saya T_T

6) convert duet Malaysia ke Indonesia kalo nak pegi Indon. Jangan bawak duet Malaysia sebab memang x laku oke! ne nilai duet yang LG tukar kat sini. kat sana tataw la kot kot lagi mahal duet kite laks. uhuk uhuk :

5000 Rp = RM 1.70
10000 Rp = RM 3.40
20000 Rp = RM 6.80
50000 Rp = RM 17.00
100000 Rp =RM 34.00

*1 Rp = RM 0.00035

7) masa nak berlepas tu please jangan on phone/laptop anda. faktor keselamatan. lau da naek atas,ok bukak la sepuas ati anda even nak bukak tv pon.

er..ape ag ek peringatan untuk esok? ade sape sape boley tolom remind x? saya x pernah naek flight, xpernah pergi obersea, ade sape sape boley bantu x? T_T

p/s :  gelak la korang gelak kuat kuat sebab LG tapena naek flight. eley,macam la korang ta pernah melalui saat saat pertama. excited jugak. wek!!

p/s/s : nak tido, ngantok! kroh kroh kroh!

www.tips-fb.com

2 comments:

miezaniera on January 31, 2011 at 11:58 AM said...

gud luck..n selamat pergi dn selamat kembali bersama ole2 utk ppp korang yg comel ni ekh hahahaha...lg satu sape ckp duit kite tk laku kt sana? diorang lg suke duit kite sbb kalo diorang tukar diorang lagi untung..

LittleGurl on January 31, 2011 at 1:55 PM said...

InsyaAllah kakak tomei tomei ade sumtim for u nanti. ngeeee~! memang untung kak,tapi asik nak kena convert dulu sebelom buat pmbayaran,naya lol~uhuk3. mmber eg cakap kat cna dalam rm280 da dpt 1 juta Rp. aritu tukar rm340 nak dpt 1 juta Rp. cna lagi untung lau nak tukar. huhuhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting