Followers

Friday, December 3, 2010

Cashier oh cashier! huh*

Broommm..Broommm by LittleGurl

Oh hujan da ape ari x benti2. Menggigil-gigil badan yang kecip ne menahan cejop yang teramat sangat. Dengar kata gelombang kedua akan muncul kt area pantai timur ne. Ouh,ouh,ouh. Bingung seketika. Tapi abang LG ngan seronoknya berkata ‘biala ujan lame2,t dapat cuti lame jgk’. Hahaha. Ngeks tol. Heih*Ingat lew kt owg len yg ujan cket pom da banjir sampai ke paras dada. Hah,itu x campur ag kalo ujan xbenti2 and air sungai da melimpah ruah. Sedar2 bumbung umah pom suda tarak nampak. Hmm, naseb baek uma LG xpena ag alami keadaan ne. Alhamdulillah. Kalo banjir pom cume kt area uma atok n pak sdara LG jew pom, tu pom lau ujan xenti2. Boley la kalo nak cmpai paras paha. Oh my God. Saya tamo banjir. Saya takot lintah. Erk! 

Ades~ape ne bebel2 sal ujan plaks tetibe n lari topic di atas. Heih*

Back to story. Okew,saket ati sangat ase. Huh huh huh. Nampak x muke garang ne? Telinge da berasap, mata maken luas, n kaki hentak2 lantai tanda protes. Ngagagagaga~! Korang pena jumpe cashier yang terhegeh2 nak bwat keje? Adoyai. Itula yg LG alami semalam. Ikotkan nak post semalam da pom. Tapi memandangkan tenet tibe2 wat hal xtaw ape kes, so, entry ne terpaksa dilambatkan cket. Hohoho~!

LG g mydin semalam beli2 barang cket ngan umi,abg n akak. Sambil2 kua g makan jgk kt MEE KG.PEK kt area Kubang Kerian. ngeeeeeeeee~Nak dibuatkan cite, masa tu bese la ramai la owg kn kt mydin yg besa bapak tuh. Skang ne kan cuti sekola, so ramai la parent yang bawak anak2 dowunk g beli belah peralatan sekola + ngan barang2 dapur dowunk yang suda kehabisan stok. Kitorang pom sama la cuma tade la beli barang skola pom kn kn kn. Ble da abes beli sume2, nak la g bayar. Okew memang panjang gle barisan macam barisan zaman2 skola masa perhimpunan. Ngagagaga~Oke itu tipu. Tapi 3/4 dari itu mungkin ye kot. Sabo ajela kan kalo tempat2 camni. Ramai owg da jadik mende bese. Haros sabo oke,sabo. 

LG pom jengok2 la cashier yg tade ramai peminat neyh. Haa..jumpe da sowunk cashier lelaki yang tade ramai peminat. Ngeh3. De la masa tu lebey kurang 5 owg kt depan LG nak bayar barang2 neyh. Tu paleng sket k paleng sket 5 owg. Cashier len sume de lebey dari itu. Ramai x ramai x? Iyekan jew la k.heih*

Kitorang pom tunggu la bertiga except my bro yang g jalan2 mane tah maybe g usha awek. Hahaha. Bese ah laki mane maw tunggu bayar lame2 kan. Hak3. Tunggu punye tunggu LG ase barisan ne x berganjak lansum. Barisan sebelah da maken surut cket2 ciap de customer baru lagi. Oke,masih bersabar. LG pom jengok2 kt depan, apehal lak lambat2 kan. Mane taw owg depan beli barang manyak2 kan. Takkan nak salahkan dowunk lak. Kitorang pom manyak jugak. Ngeh3.~ Tapi yang bwat darah LG da turun naek ape taw, msa tu duet lam machine box tu da abeh, pastu dye (bdk cashier tu la) ambek duet manyak2, dye susun elop2 kt meja sebelah box duet 2 dengan penoh sopan santun,pastu baru masok kan dalam box duet tu satu2. Heih~cik abg, maen2 nampak. Nak keje ke tanak keje neyh. Lambat Lembap semacam. Heih* geram buat pertama kalinye. Pastu dengan secara perlahan-lahan n maseh bersopan santun, dye scan n masokkan barang lam plastic bag yang mengambil masa lam 20 saat kot utk stiap barang walaupom barang sebesar bros gigi. Agak2 la kan,ramai owg kt blakam ne tapi dye maseh boley bwat slamba.

Oke masih boley bersabar.

 Hmm..korang pena tgop x cite senario yang ade aksi slow motion masa gado2 n maybe lam raja lawak pom ade jugak babak camtu. K korang cube bayangkan berada tempat LG and mamat cashier tuh wat babak camtu di saat2 customer nga tunggu barang2 mereka di pack n tunggu nak bayar. Heih* saket ati x? Honest la LG ne jenis bersabar aje, memang jenis bersabar la jgk. Tapi kali ne kesabaran LG da sdikit terganggu gara-gara mamat ne.  Okew la taw memang la penat kan keje dr pagi sampai malam,maybe. Tapi hormat la jugak customer tu. Mane taw de customer yang nak cepat2 ke, ade hal penting ke kan. Keje tetap keje. Kalo bos dye nampak, x ke nanye. Lagi terok ase nye memang kena pelempang kot atau tros dibuang keje. Ngeh3~yaho!kah3. Kecian kamoo wahai cashier encem+sweet+macho kalo kena buang sebab keje x ikelas n memaen. Pastu da macam kontrol2 semacam plaks ble ramai awek2 tunggu dye. Ngeh3. Ape nak jadik btol mamat neyh. LG de gak nak g tukar g pat len,bayangkan la cashier belah2 len sume laju2 jew,yew la masa tu owg nga berpusu2 kan nak bayar. Ramai sangat n boley ag cik abg depan mata LG ne wat maen2 jerk. Huh. Tapi memandangkan cashier len terpaksa melayan ramai ag customer yang berderet2 beratur, jadi LG matikan hasrat nak berpindah randah. Tahan ajela sikap cashier macam ne. Hohoho~!Bersaba k maseh boley bersaba wlaupom ½ jam da masa berlalu. Tapi dari 5 owg td,masih de 2 owg ag di depan. Sib baek la 2 owg tu bercouple,anak branak. Means tinggal ag sowunk jerk customer. 2 pom dye beli manyak barang jgk. Ag la lambat kan. Tambah plaks ngan cik abg neyh yang ‘laju’ semacam kan kan kan. Ngagagagaga~ LG ngat ble customer blakang da bertambah, dye maken laju ouh. Tapi harapan tinggal harapan saje. Suaraku berharap ajela, memang same jugak dye neyh. Slow motion n maken slow. Sob3. Ape da jadi neyh. Honest msa ne LG, akak n umi and owg2 blakang kitorang da berkerut2 muke. Owg len da mule hilang sabau da n muke da mule moncong2 xpuas ati. Kitorang? Maseh bergelak2 senyom2 kambing. Hahahahaha. Kelaka ouh kelaka tengok cik abang ne. 

Bile tibe saat2 barang kitorang di scan, LG dop depan2, pastu tongkat dagu. Bajet nak kenyit mata n cakap kat abg cashier ne ‘ bang, nape ne?penat eh?’ ngagagagaga~ k tu bahasa maseh ag baek okew, masih bersopan sbb nyebok nak tanye kaba. Hahahaha. Mane taw kan kot dye ne putus centa tetibe kew, atau kena paksa dtg keje padahal lam ati malas nak pegi. Hak3. Sesuke ati jew nak wat conclusion sal owg len. Tapi kali ne LG matikan jugak hasrat baek tuh nak tnye kaba. LG hanya mampu tongkat dagu nak tengop aje cara dye berkeje. N ape yg ati LG kata dye ne terlampau2 slow, bile customer depan LG da abes bayar sume2, abg tu amek plastik bag yang da abes letak kat meja dye tu kan. Pastu de ke patot dye masih ag nak maen2 ngan plastic tu. Dye urut2,gosop2 plastik bag tu,pastu usap2 agi,gosop2 ag. Ee..memaen ag. LG kt depan tuh memang ase mengang sangat2 lol~LG pandang bakam and tengop customer bakam da maken kerot2 muke n mulot potpetpotpet bebel. Hahahahahaha~ Heih* xtaw nak cakap ape sbb xpena ag LG tengop cashier yang camni taw. Korunk pena?

Sampai abes kitorang bayar memang camtu la cashier ne dop terhegeh2. Nak masok kan lam plastic bag tu ambek masa lame kot. Lam 2o saat boley? Bile masok lam kete kitorang terbahak2 ketawa n cite alkisah tadi tu kt abg. Abg pom tergelak sama. Ades~ Dari ase saket ati n geram, lame2 ase macam kelaka gile. Sebab ade jugak owg yg macam ne. Honest la kalo LG kan, LG tanak jdik cashier. Bagi pluang kt owg ag cekap n pantas la kan. Sebab kalo LG lapo, LG susa nak bwat keje, t teringat kt ayam goreng. X focus taw. Ayam goreng,ayam goreng.....heih*

 Selepas menyaksikan lawaking kt mydin itu maka kami bergerak ke kedai Mee Kg Pek. Tu name kedai itu yew. kt ctu dye punye mee sodaappp woo..rugi kalo x try. lau 1 mgkuk camni lam rm10.00 kot lau xcilap.Tu utk makan 2 owg taw. Bese lau makan sowunk jew RM5.00. Tapi tgop jew la kuantiti tu, dr 2 owg makan, baek makan tok 4 owg. 2 pom jenuh nk prabes. gagagagagaga~!rm10.00 da boley makan tok 4 owg. Jimat ouh.

Nyummm3...geram i tgop udang tuh.heh*

umi perasmi pertama. weeeeeee~! *kuantiti mee tersebot tok makan 4 owg k,4 owg!hak3


p/s: kalo keje kene ikelas, kene paham camne jenis keje yang kite pilih tu.keje ngan epi2 n kene senyom2 ngan customer k, bkn kontrol2 macho!hak3 . peace!

TAMMAT
www.tips-fb.com

2 comments:

aniz on December 3, 2010 at 6:47 PM said...

keep posting ya..
i followwww...=D

Littlegurl on December 3, 2010 at 7:11 PM said...

tq dear aniz (~_+) i follow u too k.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting