Followers

Monday, November 5, 2012

Review: Movie Apa Celop Toqq

Broommm..Broommm by LittleGurl
Assalamualaikum w.b.t

Hello semua! Setelah beberapa bulan berlalu, baru mempunyai semangat kental nak berbelog kembali. Eh bukan hari-hari berjiwa kental cuma malas nak menaip je? Heeeee *tutup muka malu*. Agaknya sejak umur bertambah hari ke hari (tahun depan umur kite dah 52! *pengsan*), idea pun dah mula luntur. Dah taktau nak tulis membebel ape. Padahal masa zaman campus muda mudi dulu pasal keluar berjimba-jimba pun mesti nak post entry baru teeeheeeee :) Cepatnya masa berlalu kan, pejam celik pejam celik dah nak kahwin. Eh :P

Semalam pergi times square meluangkan masa. Plan nak tengok hot movie musim sekarang. PE3? Dah banyak kali nak tengok tapi kecewa sebab JJ Kepong takde movie menarik pong. Tapi keluar jauh-jauh semalam boleh pulak teragak-agak nak tengok PE3 ke nak tengok cite lain. Aku tengok PE3 macam tak best je wahaha. So last-last beli tiket movie Apa Celop Toqq ajelah sebab PE3 start 12.30p.m, sedangkan kitorang baru sampai semalam dah 12.20p.m. Paling heran bin ajaib sebab timing movie cuma sekali? Oh sangat menyedihkan. Layan ajelah Apa Celop Toqq dengan harapan dapat bergelak ketawa dengan riangnya dalam wayang :)

Masuk wayang esaited jugak dalam hati sebab seat penuh 90% :) Oh mungkin kedengaran amat baik rata-rata orang nak tengok cite ni mungkin hasilnya mengembirakan.

Sejujurnya cite ni sangat best! Mungkin bergelak ketawa dalam wayang adalah kegembiraan bersama. Tak lawak pon kau automatic nak gelak sama eheeeee. Tapi serius memang cite ni tak kering gusi. Tambahan pula (nahh kau ayattttt), ade pelakon baru a.k.a penyanyi hits berlakon dalam cite ni. Sape weh? Sape?
Tabik spring kat Hazama sebab bukan semua orang boleh berlakon at the first time dalam movie, tapi pembawakannya sangat bagus. Ok boleh bagi 4/5 kat Hazama. Setiap kali babak Hazama muncul, aku berlagak seperti seorang pengarah nak menilai cara lakonan si Hazama tu lagi-lagi kalu part focus muka dia terang-terang ehehe. Comel *tiba-tiba. Memang sempoi habis mamat ni. Combine pulak dengan pelakon hebat & berpengalaman Taiyuddin Bakar, Azad Jazmin, Intan Ladyana dan Elly Feliziana, memang best!
Bagi aku cite macamni lagi best berbanding cite hantu komedi yang entah apa-apa. Even cite ni macam cite rempit biasa-biasa je, tapi tetap terselit jugak pengajaran dalam movie tu yang melibatkan cinta, persahabatan dan impian :). Bukan nak cakap aku ni memilih bab-bab cite melayu, bukan bukan. Aku tetap sokong tapi certain cite jugak kan. Jalan cite menarik sape yang tak suka, betul? Cite hantu komedi yang paling aku suke sampai sekarang cuma Zombi Kampung Pisang. Hahaha. Cite macam tak logik, tapi yang best sebab satu kampung berganding bahu menghapuskan zombi, haaa jalan cite macamtu la yang kita nak!

Korang yang belum tengok ape celop ni, boleh tengok sekarang! Apa FREE? Eh bayar sendiri ek, aku promote je bhahahaha.







Aku nangis time ending cite tu (boleh pulak camtu?) Sebab ianya melibatkan persahabatan. Aku sensitif sket bab persahabatan/hubungan ni. *sobsob lap hingus*





Terima kasih sudi baca!
www.tips-fb.com

3 comments:

faY on November 5, 2012 at 9:00 PM said...

later nk pergi tgk lah =)

Safuraa Abdul Rashid on November 6, 2012 at 2:04 AM said...

hazama kami smua... :) salm pkenaln..tq coz support first lakonan dia.. :)

KAMIHIDUP on November 6, 2012 at 9:59 AM said...

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting