Followers

Saturday, March 24, 2012

Holiday again?

Broommm..Broommm by LittleGurl
Assalamualaikum w.b.t

A few weeks dah tak menconteng arang kat blog sendiri kan? Alasan sebab pergi vacation selama seminggu. Terima tak alasan tu? Hikhikhik. Bukan vacation actually tapi stay at my sister's house during school holiday. Pssttt it's not me yang 13 years old student yang cuti sekolah tu. But athirah (niece) for sure :)

So during school holiday a few weeks ago, i spent the whole day enjoying times with lovely eldest sister and her family. Seghonok sebab dapat jumpa si cutey yiem (little nephew). Dulu budak kecik tu nak bercakap guna ayat sepatah je, tapi sekarang dah berpatah patah. Kemain nak berborak macam orang tua. His favourite games is football and angry bird hahaha. Masa aku kat kampung, tiap kali call my sister or skype mesti sibuk nak gitau yang dia tengah main angry bird. ' Yiem main angry bird!' olololo comel betul.

Ish rindu pula T___T
Ok back to the story. Sebelum pergi KL for school holiday, along dah booking chalet dekat Bagan Lalang. Seriously i thought nama Bagan tu famous dekat Indonesia so i was like 'hey, kite nak pergi indon ke?' hahahaha ok overnyaaaaa haku. Rupanya Bagan Lalang dekat Sepang je kot. Ingatkan boleh melancong jauh sikit kan hewhewhew. Gigit jari jela nak pergi bandung lagi sobs.
Honestly, resort kat sini bagi aku antara the best chalet yang pernah aku menginap selama ni. The house was so beautiful, view sangat cantik, and the facilities was completed! 
Chalet ni ada dua bilik lengkap dengan almari, meja solek, 2 single bed, iron, iron board, penyidai tuala/telekung and sejadah. Two rooms with cold air-cond. Dengan selimut tebal tido tak hingat dunia hahaha. Juga ada bilik air dan tandas macam biasa. Bersih suci :) Ada tv for watching upin ipin muahahahaa! Ada peti ais and sofa blablabla. For me, chalet ne best sebab bersih. Yeah, it is the main thing :) Sebab sebelum ni pernah dapat chalet yang kebersihan sangat low. Nak duduk pun tak selesa. Apatah lagi nak dok terlentang kan. 
Bagi aku kalau nak bermalam, tempat yang paling selesa adalah mengikut kebersihan. Biar kecik tape asalkan bersih :) Itu bagi aku la hihihi. So i give 5 star for this resort! Boleh tak? :))
We also celebrating my nephew's birthday which is on 24th February last month :) Dah celebrate tapi nak celebrate lagi muahaha sebab athirah pun ada sekali :) Biasalah duduk perantauan (eceh) jauh dari family dia kan. So i yang jadi pemandu pelancong pula memandangkan sekarang still menanam anggur tak berbuah hewhewhew.
The whole package for the resort is around RM170/4 person. So for the breakfirst hour we added for 1 person which is around RM8 kalau tak silap aku. Sebab kitorang datang seramai 5 orang. Murah la kan? For breakfirst kira dah include with the package. 
Mane nak dapat RM170 dengan complete facilities macamni? Ececeh macam resort aku pulak nak buat promotion wakakakakaka
 After enjoying kat area resort pantai segala bagai. Before heading to KL, terus berniat nak main go-kart ehehehe. Sebenarnya dah nampak malam sebelum balik tu after having dinner. Nampak go-kart terus terkinja-kinja semangat nak main. So after breakfirst next day terus datang kat extreme game ni.  
This is my first try! Hahaha thanks to lovely sister and brother in law sebab sponsor wakakaka. Nasib baik dah ada lesen, mau kena saman. Eh eh driving dalam go-kart kena saman ke? Pfftttttt. Btw pricing for me mungkin standard. Cuma aku jela mau ternganga bila tau price for each person is RM20 for 5 minutes! 5 minutes je harga dah macam ape kan. Biasala first time datang main so aku memang taktau harga betul macam mana. But for me it was soo expensive. Huhuhu. Kalau anak sepuluh camne? RM20 x 10 = RM200. Ok terus makan nasi kosong je selama sebulan hahaha.
Shakir (nephew) bawak single and aku bawak yang double punya seat dengan along. Rugi pulak sepuluh ringgit sebab rupanya bawak single lagi murah RM20/each person. Sebab bawak yang double seat ni cecah RM25/each person. Saja je kan dia ni grrrrrr. Konon kitorang nak jimat la, ingat lagi murah. Rupanya tak. Ish ish.

However, really had fun!!!!!!!!!!  Thanks again along and abang mie! Kite seghonokkkkkkk :D




Hopefully next time boleh datang lagi. Datang dengan husband pula. Ishhh siap bold.*pang nak?*
kikikikikikiki *gelak tutup hidung*





For any info about the resort, please view Camar Laut Resort for the details. 
Ecececeh promote lagik! bhahaha









www.tips-fb.com

5 comments:

hafiz hafizol on March 24, 2012 at 11:58 AM said...

bestnyerr jalan2... :)

NOOR FATIN on March 24, 2012 at 4:21 PM said...

murah la kiranya rm170 kalau dah cantik, kemas dan bersih mcm ni. berbaloi2! hik3!

xpenah sampai lg kat sana .. :)

Fid"s on March 27, 2012 at 3:59 PM said...

nice
jalan2 hangout with semua orang

vivadea on March 28, 2012 at 9:47 AM said...

ok la tu . cuti kat malaysia pun best pe..

-------
jom like page vd http://www.facebook.com/vivadea

aniswany on March 28, 2012 at 5:49 PM said...

best dpt holiday ! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting