Followers

Friday, April 6, 2012

Review Teater Gerimis Mengundang

Broommm..Broommm by LittleGurl
Assalamualaikum w.b.t

Nak dijadikan cerita, aku dapat offered for an interview kat kepong last week. Means that aku sekarang berada kat KL bukan kat Kelantan seperti yang diwawarkan sebelum ni. Aktiviti memasak aku automatically dah berhenti sejenak. Tau tak bila aktiviti memasak aku berhenti otak aku terus jadi slow 75%. Otak tak dapat berfungsi dan generate dengan baik sebab idea memasak dah hilang haha. Maka aku punya semangat untuk interview juga mula hilang *tiba tiba. Lepastu soalan yang ditanya juga membuatkan aku rasa seperti soalan berapa jumlah tulang seekor unta, siapakah presiden amerika sebelum Bill Clinton, lagu sepanyol "Macarena" dinyanyikan oleh siapa blablabla well only a millionaire can answer. Ingat senang ke nak cari jawapan. Eh padahal soalan semua berkaitan dengan course aku taking off, estimations, costing etc. Tapi nak generate the idea punyalah lambat hahaha. This week pun i got an interview juga. But it's turn to be more confident. Sebab the person who incharged for the interview sangatlah baik and sporting :) Semoga rezeki murah tahun ini. Amin. Doakan kiteww yewwwwww =")

Actually bukan nak cerita pasal interview tersebut ehm ehm padahal dah abes satu paragraph pun :) Itu hari aku kan macam tension sikit sebab first interview tu aku tak berapa nak satisfied. So i planned something for make me feel better. Mungkin keluar makan angin or go to window shopping, perhaps.

But it was lucky me when my brother in law cakap ade tiket free for watching teater Gerimis MengundangOmjaayyyyyy! Lamanya tak tengok teater so i was so exciting :)
Ok first snap tiba-tiba nampak awan mendung kat muka kamal dengan mikha. Terus aku rasa down bergambar dengan awan pula T__T
Yayyyyy awan dah hilang LOL

The last time aku tengok teater adalah Impak Maksima. Mungkin dalam tahun 2008 macamtu. Memang dah lama. Pulak tu Gerimis Mengundang pun merupakan arahan Ahmad Idham juga, sama dengan Impak Maksima. So the way they handle and control all the things just look the same. Paling aku suka sebab both cerita sangat best and langsung tak boring! Give a big clap to Ahmad Idham!!! Papppppaapppappaapppp!
Ok simple sinopsis by me:
Teater Gerimis Mengundang
Mengisahkan seorang jejaka playboy yang dikenali sebagai Kapten Zamani (hewhewhew dalam teater ni banyak background music semua lagu Zamani), lakonan Kamal Adli. Si jejaka playboy ni sangatlah femes dengan kehenseman beliau dan perwatakan beliau yang konon konon macam gentlemen gitewwwww. Si Kapten Zamani mempunyai ramai sahabat dan yang paling rapat adalah si babyboyyy (pelakon ape celop tu) auuwww. Si babyboy juga mempunya seorang kekasih hati iaitu si Girlgirl. Si babyboy dan si girlgirl adalah pelajar di sebuah akademi. Nama akademi tu lupa pulak ape. Nak dibuatkan cerita, wujudlah seorang pelajar baru di sebuah akademi iaitu pelajar jakarta, lakonan Mikha Tambayong. Cantik menarik tertarik kau memang ngebom menyebabkan seluruh pelajar meminati si cantik molek ini. Termasuklah si Kapten Zamani yang playboy itu begitu bersemangat ingin menjadikan Cinta sebagai buah hati. Pungpangpungpang bermulalah kisah cinta mereka yang penuh kasih sayang itu. Nak dibuatkan cerita lagi, pada suatu hari bermulalah al-kisah dimana abang angkat si Cinta menggemparkan cerita bahawa si Kapten Zamani adalah seorang playboy! Pulak tu mengandungkan anak si polan si pulun ni. Apalagi maka patah seribu kekesalan si tuan badan Cinta membawa diri pulang ke Jakarta. Apa yang bakal terjadi kepada Kapten Zamani? Betul ke Kapten Zamani membuntingkan anak dara orang? Adakah beliau benar-benar menyintai Cinta dengan sepenuh hati?


Haaaaaaa itu kena pi tengok sendiri la naaaaa. Tak seprais lah kalau nak cerita semua babak hehehe. Pada aku teater lebih best dari drama. Sebab teater setiap saat setiap detik kau boleh menghayati setiap scene tau? Ketawa sepanjang teater berlangsung adalah sesuatu perkara biasa. Memang tak kering gusi sebab mesti ada selingan musical. Ohhhhhhhhhhh aku suka teater wehhhh! Kerat jari tahu? Eh eh overrryaaaaaa kitewwww. =)
Tapi aku tak sure pulak bila last teater ni. Rasanya mungkin dalam minggu ni kot. Weh korang boleh ambik gambar live dengan Kamal Adli dan Mikha tu. Mikha sungguh cantik malam tu. Bak kata my Fahrin Ahmad, cantik make up je, jangan pandang muka cantik. Grrrrrrrrrrr lebih-lebih pulak kan dia. Tapi honestly, Mikha was so pretty! Geram tau. Eh eh.
Sorry malam tu quality camera tak begitu mengancam. Snap pon asyik nampak kilauan awan emas tak kesudah. Tak sempat nak setting setting sebab peoples was so crowded. Lagi lagi nak bergambar with two young ladies there. Eh eh Kamal bukan lady ye tuan tuan puan puan. He was gentlemen and so sweet ololololo. Paling suka ayat dia dalam teater tu 'eh tak suka la kamal adli tu. dah la gigi jarang kat depan' hahahahaha aku bantai gelak kuat-kuat tang tu jugak. Kamal Adli is the coolest person :)


Apapun thanks to lovely brother in law sebab bagi tiket for free hehehe. And thanks also to my dearest sister sebab selalu ada bersama for gossip gossip wakakaka. Kalut tau nak pilih baju masuk teater sebab kena pakai kasual. Itu pun aku main hentam saja. Konon kasual padahal macam nak pegi pasar beli sayur. Hukhukhukhuk.




Terima kasih sudi baca!
www.tips-fb.com

2 comments:

Yana Libra on April 6, 2012 at 5:11 PM said...

wah..bestnye~

saya tak pernah tengok teater..

Fid"s on April 10, 2012 at 9:47 AM said...

nice entry....
saya tak makan coklat pun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting