Followers

Tuesday, May 1, 2012

Cockroach Attack

Broommm..Broommm by LittleGurl
Assalamualaikum w.b.t

I still felt so lucky lately. Rasa sangat bertuah because dapat kerja a week ago terus dapat rumah sewa yang agak jauh juga dari office T__T Mungkin rasa jauh sebab terpaksa guna cab nak pergi kerja. Ya memang terpaksa untuk sementara dapat my own transport (when?when?). Pulak tu cab perday payment is about RM20. Hello perday ok perday. Is that so expensive? Sangat kot.

RM20 x 30days = RM600/monthly ------------> mau botak kepala!



Eh kata feeling so lucky apehal dop merapu perkara sedih-sedih? Fine. fine.

Memang so lucky (again!) sebab terus dapat rent for a house dalam masa singkat hihihi. Senang takyah nak pikir dah pasal nak sewa menyewa. Thanks to my bff for helping me a lot muah muah ^^ And lagi lucky lucky pula sebab dapat housemates yang sangat baik :) Thanks to Allah s.w.t everything run so perfect. Rasa macam taknak pindah lain dah kot sebab semua goes very well. 

Cuma satu je yang aku paling tak suka. Sangat sangat juga. T____T Ini soal hidup mati tahu?

COCKROACH!

Harini kan off day sebab cuti pekerja so aku saja nak luang masa mengemas ape yang patut. Apa yang menakutkan dan menggelikan (i hate cockroach!) adalah haiwan serangga ini! Ikutkan memang tak la aku nak main dengan benda ni kan kan sebab memang sejak azali sangat geli kot. Tapi sebab tak tahan asal masuk dapur je mesti ada je puak-puak ni so aku memang decide harini kena buat aktiviti bersih kat rumah hwhwhwhwhwk. Si cockroachs memang dah bermaharaja lela dalam cabinet dapur almost all part. Dalam drawers penuh geng-geng cockroach tengah buat meeting ke family day aku pun taktau. My housemates cakap sebelum ni dah banyak kali kemas all the things pon still ade jugak duk gurau senda dalam cabinet. puiii

Dah geledah semua tempat but still ade lagi situ sini melompat lompat beraksi pula. Geliiiiiinyeeeeeeeee!!

Ada solution tak macam mana nak avoid from cockroach bermaharajalela tak kesudah? Sedih la macam ni. Rumah dah cantik, perfect, bersih suci tapi ada pula haiwan serangga nak menumpang hidup kat sini. Sekor dua tape lagi, tapi ni dah macam perhimpunan bersih pula T______T Bau pulak tak menahan. Tak suke hukhukhuk



*kita spray pakai ridsect. Memang mati jugak. Tapi macam tak berkesan pon sebab kena spray sekor-sekor then ambik masa pulak dia nak mati. Almost 4 hours dok berperang dengan cockroach and the geng. Fine. Sekarang dah rasa macam pahlawan. Tak takut dahhhhhhhh *tiba tiba HAHAHA




Terima kasih sudi baca!

www.tips-fb.com

2 comments:

ejulz on May 1, 2012 at 6:06 PM said...

RM600 dah dpt byr kete bulan2.. ehehe.. selamat bercuti.. :)

ღKekunangpelangiღ on June 15, 2012 at 2:43 AM said...

Wahh.. meriahnya.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting