Followers

Thursday, May 31, 2012

Selamat Hari Ibu Umi

Broommm..Broommm by LittleGurl
Assalamualaikum w.b.t

Dulu zaman sekolah kalau nak dekat hari ibu mesti jadi kalut semacam. Nak beli ape ni? Tudung, mahal tak? Buku, buku ape? Ggrrrrrr. Pen? Agak-agak la kan ingat umur mak sama dengan umur kita 10 tahun. Eh eh tapi umi kitewww muda remaja auwwww.

Last-last sebab tak reti dan tak tahu nak beli ape (masa tu pikir kalau beli yang murah nanti mesti umi tak nak guna sobsob), pergi beli kertas warna then buat kad sendiri. Kaler toksah cerita memang warna warni hari raya. Tampal situ, tampal sini. Hihihihi. Isinya pulak mengalahkan A.Samad Said, ayat berbunga-bunga hahaha. Serius weh, aku depan-depan memang tak la nak cakap sayang love love ni. Konon jiwa kental, ape barang nak jiwang dengan mak. Wakakaka. Tapi itu dulu.
Sejak besar memanjang ni, benda-benda rumit macamtu, especially nak buat kad sendiri, memang paling malas sekali nak buat. Dulu kan budak sekolah hikhikhik *gelak tutup mulut*, konon jimat la kan, padahal simpan duet nak beli walkman kecik yang jual kat pasar malam tu, ade kaler kuning, pink hahaha. Sekarang dah ade duet poket sendiri so nak senang semua benda beli je. Yang penting isi mau padat, kemas. Sebab nanti dah bagi kad kat umi, nak usha terharu ke tak. Wahahaha. Baik punya perangai kan. Tapi kek haruslah buat sendiri ehm ehm.
Dan satu lagi benda yang berubah, mulut ni dah ringan sangat nak sebut sayang sayang kat mak sendiri. Kira sekarang hati dah kurang kental, dah jadi sentimental pulak wakakakaka. *pang nak?* Tapi bagi aku kat mak sendiri memang haruslah tunjukkan kasih sayang lebih-lebih, apatah lagi nak sebut sayang-sayang kan. Sebut sayang seratusjutakali nanti, mak pun makin sayang :)) 
Selamat Hari Lahir (11 Mei) dan Selamat Hari Ibu untuk umi tersayang.
 Muaahhhhhhh cup cup sayang umi sayang umi! I LOVE YOU!

Orang yang paling gembira celebrate birthday tokmi tahun ni wajiblah YIEM! Sebab kali ni celebrate dua orang. Yiem punya birthday pun bulan 5 jugak. Tokmi 11/5, Yiem pulak 14/5. Hehehe. Semangat gila Yiem haritu. Bayangkan lepas siap buat kek segala bagai pagi tu, dia asyik dok pegang pisau kek sampai ke petang hahahaha.
Yiem comel : Mana ayah su ni. Lambatnya.

Beberapa saat kemudian.

Yiem comel : Ucu dah boleh potong kek?

Beberapa minit kemudian.

Yiem comel : Ucu jom la potong kek....

Ololololo keciannye tunggu ayahsu datang lambat kan. Kitorang siap baring-baring petang tu sambil tunggu abang datang. Tapi Yiem tak. Dia siap cakap tak nak tidur sebab nak potong kek. Hahaha. 

Yiem comel dengan kek angry bird hahaha. Aku dengan along bantai gelak kuat-kuat. Tengok muka angry bird ni nak pecah perut. Ada sape-sape nak tempah tak? Wakakakakaka.





Yiem comel : Ni angry bird ape??? 






T_______T









Terima kasih sudi baca!
www.tips-fb.com

4 comments:

ikaa on May 31, 2012 at 10:29 PM said...

bsrnya hadiahhh diaa..kita bg kcik jew kt mak kita :(

ejulz on May 31, 2012 at 10:48 PM said...

seronok dpt smbut bday org yg disayang.. xtau dpt blk smbt bday mak n bpk x ujung tahun ni.. ermmm... air asia buat la promosi tiket utk ujung tahun ni.. hehe

nik rosmawati on June 23, 2012 at 10:15 AM said...

ala.comel sgt gambar yg last tu :)

Mark Yean on September 29, 2012 at 2:47 PM said...

nicee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting