Followers

Tuesday, April 29, 2014

Bff's wedding Part 1

Broommm..Broommm by LittleGurl

Assalamualaikum w.b.t

Got new job & new officemate, Alhamdulillah rezeki tahun ni. Tahu tak dapat kawan tu sebenarnya rezeki Allah bagi tapi tak semua sedar? Can imagine hidup tanpa kawan macamana? Aku taktau la orang lain macammana, but for me, kawan ni antara rezeki yang Allah bagi tanpa kita duga. Kawan yang paling berkesan adalah kawan yang benar-benar dalam hidup susah senang bersama. Buruk macamana pun kita, dia tetap terima. Selekeh macamana pun kita dia tetap ada setiap masa. Sedih macamana pun kita dia tak pernah hilang. Malah kita susah walaupun sekejap, dia yang hulurkan tangan, tak pernah mengungkit sedikit pun. Thats what we called  BestFriendForever. Bagi aku kawan tak sama dengan bff. Easy to say but hard to find. 

A few month ago telah berlangsungnya majlis perkahwinan dua kesayangan ni. Ya-Allah rasa nak nangis bila tengok dua-dua ni pakai baju pengantin. Tak terucap dengan kata-kata, rasa nak peluk lelama lepastu nak bisik, lepasni dah tak boleh la nak manja macam selalu sebab dah kawen. Olooo penangan orang perempuan memang macamni, sikit-sikit nak touching haha. Tapi betul la, bila semua dah kawen perasaan dia lain sikit, sebab dah sah jadi isteri kan, tanggungjawab mestilah dah berubah, kena ada komitmen. Tapi takpe, yang penting hati tetap dekat, doa yang menjadi pengikat.
Majlis kesayangan pertama, Fizah di Kuala Terengganu. Disebabkan semua malas nak drive jauh, dah dapat approval cuti terus beli tiket naik bas dari Putra ke KT. Perjalanan dalam 4/5 jam lebih kurang dari 11am. Sampai-sampai je dapat layanan istimewa sebab pengantin yang jemput kat stesen bas KT haha. Comel sangat pengantin ni. Orang yang sama jemput kitorang masa pergi Pulau Perhentian sebelum ni. Leh baca SINI dan SINI.
Penat pulak kalu nak cerita the whole event. Cuma satu nak cakap, I'm happy for you sayang! I love you. Please behave next time haha. 

Let's scroll to view pictures!  









Alhamdulillah sekali lafaz sudah menjadi isteri kepada Mr Remy. Semoga bahagia hingga ke akhir hayat, menjadi ibu dan ayah yang baik untuk anak-anak yang soleh dan solehah. Amin.

Another wedding of my bff kesayangan in next entry! InshaAllah will update haha!






Terima kasih sudi baca!
www.tips-fb.com

2 comments:

Siti Hajar on May 3, 2014 at 11:31 AM said...

Cantiknye awak kat wedding kawan. Mesti best kan ramai2. Tak sabar nk balik cuti bulan 8 ni. Bestfrend saya pun kawen :)

piegorgonphoto.blogspot.com on May 6, 2014 at 2:46 PM said...

Terbaik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting