Followers

Sunday, May 26, 2013

My Passion

Broommm..Broommm by LittleGurl
Assalamulaikum w.b.t

Hai korang! Lamanya tak hupdate hehe. Lately sangat busy keje sampai balik lewat sikit dari biasa. Dah jadi 'bestfriend' boss mestilah balik lambat mihmihmih. Padahal dalam hati fuhhh kemain nak balik lajulaju tau iolss. Ok tamo cite lebih-lebih pasal keje, nanti migrain. Nak share a good news to you guys. I dah lama aim nak beli my own camera sebab kite suke snap gambar. Tapi sebab sisters and brothers dah ada so i pun kire alaaa pinjam je la, tumpang-tumpang je guna, haa gittew. Sebab dah ada fon so snap pakai fon kire okla kan. Tapi actually teringin sangat nak beli dslr camera besau kegilaan ramai orang. Body cantik dan function juga mantap. Disebabkan rezeki belum mencukupi plus banyak lagi benda lagi penting so niat tu letak kat tepi dulu, simpan rapi. 

However, bila lama-lama dah keje (eh baru setahun jagung je), dan ada rezeki lebih so i decided nak beli camera! hehe. Tapi bukan dslr la sebab cost mahal sikit. Boleh tapi bila fikir-fikir kite bukan nak snap pictures untuk wedding and other big event pun, just untuk saja-saja sebagai minat. So i choose something yang lebih murah and hopefully berbaloi-baloi, terus mintak tolong my sis beli kat kb, tapi kite kt kl muahaha. Kemainnn.

And tararaaaaaaaaaaaaaaaaa! My choice, NIKON L820 :) Boleh tengok sini untuk tau details. 

 Actually function lebih kurang similar macam camera biasa. Tapi dia lebih nampak lebar dan luas sebab 3D screen. Agak puas hati dengan camera ni sebab aku lebih suka gambar 30x wide zoom and focus. Yeah, menepati citarasa. Sebelum ni memang dah sevey tapi through online sajalah. Taktau napa dengan camera ni dah jatuh hati, kire macam first love gitew. 
 Ini gambar takde edited langsung, view from sister's condominium dari 3rd floor. Mari focus kat van biru kat bawah tu then zoom in!
See?? Gambar clear and sharp. Oh i love it.
:) 

Ini budak omey tengah nangis haha. Gwiyomi nephewwwww!!!!! ^^ Tq mama raqin tolong belikan ucu this awesome camera! Nanti i blanja pegi vacation oyeeahhhh! *love* #Muhamad Raqin Danish


So for those yang tengah mencari sekarang camera apa yang korang nak beli for a beginner just like me, memang aku suggest this type of camera. InshaAllah puas hati and boleh snap banyak gambar cantik! I am still exploring on this stuff :) Alhamdulillah, rezeki setelah mencari rezeki halal, ini untuk kepuasan diri baru dapat hehe. Happy weekend everyone!!!



Terima kasih sudi baca!
www.tips-fb.com

4 comments:

Schajar McFlurry on May 26, 2013 at 7:19 PM said...

wah! camera baru... Seronok :)

sha (chirp chirp) on June 8, 2013 at 9:35 PM said...

waahh bestnya, nk camera free jugak hee. tapi nikon mmg best :)

najihah sahami on June 18, 2013 at 10:23 AM said...

waaa....memang nice la gambar dia. huhu.

aLyah_Lya on July 6, 2013 at 7:38 PM said...

Wah nak camera baru jgak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting