Followers

Tuesday, April 27, 2010

Alhamdulillah

Broommm..Broommm by LittleGurl 0 comments
Berkat keberkatan-Nya,aku masih lagi tersenyum. Tersenyum disisi teman,disisi keluarga yang tercinta.Terima kasih Ya-Allah kerana memberikan kekuatan ini kepadaku. Hanya pada-Mu aku berserah. Hanya Engkau yang sentiasa disisi disaat aku menderita,di saat aku sakit dan terluka. Kejamnya aku Ya-Allah, kerana hamba-Mu ini seringkali mengecewakan-Mu. Menyakiti hati-Mu. Mungkin ini adalah dugaan-Mu terhadapku yang lemah ini. Ampunkan aku Ya-Allah dan aku bersyukur pada-Mu kerana sering menduga aku dan menyedarkan aku dalam kealpaan aku sendiri.

Andaikata kami terpisah,pisahkan lah kami dalam ikatan yang baik. Andaikata kami disatukan,satukan lah kami dalam ikatan yang sempurna dan sah. Ya-Allah,dugaan ini terlalu berat untuk aku tanggung seorang diri. Hamba-Mu ini terlalu lemah. Kadang kala aku sering terfikir,mengapa dugaan begini sering kali menimpaku. Adakah aku antara insan-insan yang terpilih,yang mampu menghadapi cabaran yang sebegini rupa? Ya mungkin.

Ya-Allah, demi cintaku pada-Mu,aku akan hadapi segalanya dengan penuh sabar. Diri-Mu adalah kekuatanku Ya-Allah. Aku masih teringat kata-kata arwah datuk saudaraku yang mengatakan ‘Sebagai seorang perempuan,setialah. Biarlah apa saja orang lain lakukan terhadap diri kita,hati kita,setia kepadanya. Andaikata dia tidak jujur dan tidak mampu setia pada kita sebagaimana kesetiaan kita padanya,senyumlah. Kerana Allah S.W.T lebih tahu apa yang terbaik buat kita.’ Allah S.W.T Maha Agung,Dia akan lindungi aku dari kekejaman manusia lain.

Hidupku bersama cinta-Nya lebih agung dari cintaku yang bersamamu yang tidak dihargai. Terima kasih atas segalanya. Alhamdulillah.
www.tips-fb.com

Friday, April 23, 2010

Exam Kamo dtg Lagi!!~

Broommm..Broommm by LittleGurl 2 comments

Salam to all...

Hari ne rasa mcm penat sangat. Bukan sbb berjoging,bukan sbb bersenam @ pape la yg sewaktu dgnnye,tp sumenye sbb subject core pg n ptang td,MEASUREMENT OF CONSTRUCTION WOKRS III (Paper 1) . Adus..mmg nahas rasanye msa jawab exam.

1st paper dgn subject yg mmg gle2 punya dikalangan QS sedunia. Mmg btol kta PM Fisol,byk perangkapnya dlm drawing td. Ble Beliau tegur td 'xwat trial pile ke'...alamak...mane de trial pile..cuma ade working andddd....hah!prelimanary pile?cane ley x nmpak n xprasan. Seyesly..dlm pikiran aku cuma mngatakan bhawa prelim 2 cume utk load test sje. Urrm...last minute,mmg xsempat wat pape. Jd jwpn aku hnya lah melibatkan working pile smata2 dgn beratus2 piling yg ade. Apa nak buat,tawakal je la...mudah mudahan PM Fisol dengan tenangnye marking ketas aku dn kwn2 yg len... Amin...

MEASUREMENT OF CONSTRUCTION WORKS III (Paper 2). Demolition work dengan drawing ketas A1 sgt memeningkan kpla. Soklan sng pn jd musykil sbb byk sgt room yg perlu dikira. Hai..measurement2...mmg sering wat student saket kpla sjk dr dip lg. Sedikit kecewa sbb aku xsempat habiskan taking off walaupun item mmg da siap sedia di taking off list. Rasanya mungkin ambek msa yg lama msa stdy drawing. Tp apakan daya,mitak2 la sumenye pom oke. Ble kua je dr dewan,bole nmpak sume member2 muke da cuak,haru biru jadinye. Urmm..bukan aku je berperasaan cm2,mbr2 len pn sma..

Skrang ne..bukan msa utk study lagi..Hohohohoo...Masa utk tenangkan hati sejenak,melayari internet,focus on blog n facebook,n also news. Wink3~~~Tp xle lma2,isnin dpn ade lg paper. N lg 4 paper akan menanti pd tarikh2 yg berikutnya. Xtaw nak ckp...5,6,7 nanti mmg ari yg sedikit parah sbb exam without gaped...uwaaaa~~papepom,terpaksa hadapi gak ngn ati yg sgt2 sabar..

Dedicated to all QS Friend...

Good luck for ur exam..tenangkan hati...berusaha dan bertawakal. InsyaAllah kejayaan akan berpihak kepada kita. Dan andai kata,input yang bakal kita dapat nanti tidak setimpal dengan usaha kita yg lebih dr itu,bersyukur lah.. Allah S.W.T lebih tau apa yg lebih baik menanti kita.

Selamat beramal... =)
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LittlegurlPunyeBlog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting